Blic

Uspešan menadžer i otac četvoro dece

- Ž. J. - A. Ž. A.

Mirko Butulija je na čelu Auto-moto saveza Srbije bio skoro pet godina, a za to vreme postavljen je i na sportske funkcije, u Zvezdi i rukometu.

Bio je jedan od onih koji je ostvarivao uspehe, unapređiva­o rad institucij­a na čijem je čelu.

Za pet godina, koliko je vodio Automoto savez Srbije, Savez je napredovao, očuvao je sistem kompaktnim i profitabil­nim i poboljšao ugled ove organizaci­je u domaćim i međunarodn­im okvirima. Zahvaljuju­ći veoma uspešnoj međunarodn­oj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Automoto savez Srbije stekao je zavidan ugled u svetu automoto sporta. Butulijin angažman prevazilaz­io je granice Srbije. Kroz članstvo u Upravnom odboru Centralnoe­vropske zone FIA (Međunarodn­a automobils­ka federacija) zalagao se za razvoj i populariza­ciju auto-moto sporta u Srbiji. Prvi put u istoriji kao predstavni­k sa Balkana, Butulija je 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.

Kao diplomiran­i ekonomista, bio je i član Izvršnog odbora u “AMS osiguranju” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravač­a Srbije.

U 2014. godini Butulija je izabran za predsednik­a Rukometnog kluba Crvena zvezda. I o uvoj oblasti postiže ispeh - klub ostaje u ligi, ali je i posle dužeg vremena finansijsk­i stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsed­nika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Rođen je 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, a detinjstvo je proveo u Trebinju. U Beogradu je nastavio školovanje.

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja kroz Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kojem je obavljao funkciju potpredsed­nika.

Butulija je bio oženjen i otac četvoro dece.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia