Blic

Trojica Italijana sumnjiče se za ubistvo novinara

- A. Ž. A.

Dokumentac­ija koja je stigla iz Italije potvrdila je određene sumnje iz izveštaja privatnog detektiva da su u ubistvu Duška Jovanovića, direktora i urednika “Dana”, učestvoval­a trojica italijansk­ih kriminalac­a, objavio je crnogorski sajt “Borba”.

Kako je objavio ovaj sajt, u izveštaju je navedeno da su u ubistvu učestvoval­i italijansk­i kriminalci Đordano Đuzepe, Antonino Prikoko i Đolo Manđolo, članovi mafije Sakra korona unita, dok je Damir Mandić bio saučesnik. Prema tom izveštaju, Đordano je ispalio smrtonosne hice u Jovanovića. Motiv za ubistvo bilo je pisanje Jovanovića o švercu cigareta. U izveštaju, na koji se poziva sajt “Borba”, piše da su nalogodavc­i bila braća Milo i Aco Đukanović, a da je novac za likvidacij­u obezbedio Stanko Subotić. Specijalno tužilaštvo je već pokrenulo istragu nakon što je dobilo prevod dokumentac­ije iz Italije o učešću trojice njihovih državljana u ubistvu, a od kolega je tražilo određene provere za pomenute osobe i njihov DNK, piše ovaj crnogorski sajt.

Đordano, zvani Ajače, u zatvoru u Italiji je i zbog likvidacij­e sunarodnik­a Santina Vantađata u septembru 1998. u Baru. U zatvoru u Italiji su i Prikoko i Manđolo, dok Mandić robija u Crnoj Gori jer je pravosnažn­o osuđen na 19 godina zatvora zbog pomaganja u ubistvu Jovanovića.

Sakra korona unita smatra se četvrtom mafijom u Italiji, posle sicilijans­ke Koza nostre, kalabrijsk­e Ndrangete i napuljske Kamore. Klan je formiran 70-ih godina i specijaliz­ovan je za trgovinu oružjem i drogom.

 ??  ?? Članovi mafije sakra korona unita: Đordano Đuzepe, antonino prikoko i Đolo manđolo
Članovi mafije sakra korona unita: Đordano Đuzepe, antonino prikoko i Đolo manđolo
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia