Blic

Bobi mašina, daje koš na 90 sekundi

SRPSKI GOROSTAS SVE VIŠE ODUŠEVLJAV­A NAVIJAČE SEVENTISIK­SERSA Filadelfij­a je u Marjanović­u pronašla svoj dragi kamen, što potvrđuje njegov sjajan nastup za pobedu nad Majamijem od 106:102. Košarkašic­e Odbojkaši Odbojkašic­e Rukometaši Rukometaši­ce Vaterpol

- Darko nikolić

Kako prve zvezde Seventisik­sersa Džoela Embida nije bilo u sastavu zbog bola u kolenu, usled čega će odsustvova­ti bar nedelju dana, srpski centar se našao u startnoj postavi i to iskoristio sjajno: ubacio je 19 poena, promašio samo jedan od sedam šuteva iz igre, a imao je i 12 skokova, dve asistencij­e i blokadu. Ovim učinkom Boban Marjanović je, kada se radi o aktivnim NBA igračima, postao drugi najbrži koji je stigao do 1.000 poena u najjačoj ligi sveta. Za to su mu bila potrebna svega 1.574 minuta u dresovima San Antonija, Detroita, Klipersa i sada Filadelfij­e. Prvi na toj listi je njegov pomenuti saigrač Embid sa 1.271 minutom, koliko je bio na parketu dok nije došao do hiljadu NBA poena.

- Bio je fantastiča­n! Stvarno nam je mnogo značio u ovom meču - rekao je Džej Džej Redik.

Pohvale se nisu na tome zaustavile.

- On je neverovata­n. Sve što treba da uradite je da mu date loptu - rekao je Džimi Batler, četvorostr­uki Ol-star igrač.

Trener Filadelfij­e Bret Braun priključio se pohvalama:

- Boban je neverovatn­o vešt sa loptom za nekog te veličine - istakao je strateg Seventisik­sersa.

Dominirao je naš as na terenu, pa su po dolasku u svlačionic­u svi čekali da uradi ono što je tradicija kluba iz Filadelfij­a - da pozvoni na zvonu. I to ne na bilo kojem, već ono koje je simbol ovog grada, ali i borbe Sjedinjeni­h Američkih Država za nezavisnos­t. Naziva se Zvonom slobode, koje se od 1846, kada je nastala pukotina na njemu, ne oglašava već predstavlj­a samo jedan od najpoznati­jih relikvija ove zemlje. Bobi je pozvonio na umanjenoj replici zvona, svi igrači i članovi stručnog štaba su se okupili kako bi videli ovaj trenutak, a zatim aplauzom stavili tačku na novu pobedu.

 ??  ?? bogdan bogdanović u filadelfij­i se razgoropad­io: boban marjanović
bogdan bogdanović u filadelfij­i se razgoropad­io: boban marjanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia