Blic

Ne brine me ekonomija, već situacija u regionu

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju “Budućnost Srbije” obilaskom Raškog okruga, gde je obišao Vrnjačku Banju, Kraljevo, Bogutovac i Tutin.

Prva tačka je bila Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja “Dr Nikola Džamić”.

Vučić je obećao medicinski­m sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

- Polako vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljni­ji - rekao je predsednik.

Njega su ispred Doma zdravlja dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi, kao i građani.

U ovom mestu on je govorio i o Kosovu, rekavši da “svakog dana na KIM srpskom narodu prete”, ali da je poruka Srbije da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti, jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod. Vučić je, obraćajući se građanima na Promenadi u Vrnjačkoj Banji, kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

Istakao je da će, “ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku Banju, da plate i penzije još brže rastu”. Govoreći o Vrnjačkoj Banji, Vučić je podsetio da je država prethodnih godina mnogo novca uložila u ovu opštinu.

- Danas Vrnjačka Banja divno izgleda, sve više je hotela, turistički kapaciteti su lepši i bolji. Vrnjačka Banja danas bukvalno izgleda lepše od Baden Badena i mnogih evropskih banja - rekao je on obećavši da će država uložiti još mnogo novca u Vrnjačku Banju.

Nakon Vrnjačke Banje, Vučić je nastavio put Kraljeva, gde je obišao proizvodni pogon fabrike kreveta i dušeka “Moja soba”, gde je razgovarao sa upravom i radnicima fabrike.

- Ovakve, porodične kompanije su budućnost Srbije poručio je Vučić.

Na pitanje kada će biti otvorene nove fabrike u Kraljevu, Vučić je dodao da Kraljevčan­i mogu da očekuju nova zapošljava­nja od kraja marta i početkom aprila.

Predsednik je obišao i Bogutovac i Etno-selo “Bogut”. Dočekan je tradiciona­lo, uz hleb i so.

 ??  ?? NASTAVIĆEM­O DA VODIMO POLITIKU MIRA, SARADNJE I EKONOMSKOG PROSPERITE­TA
NASTAVIĆEM­O DA VODIMO POLITIKU MIRA, SARADNJE I EKONOMSKOG PROSPERITE­TA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia