Blic

Ovo je godina velikih izazova

OKS PROSLAVIO ROĐENDAN SVEČANOŠĆU U HOTELU „MOSKVA“

- Jelena Medić

VERUJEM DA će NAŠI SPORTISTI DORASTI IZAZOVIMA I DA će IZ NJIH IZAĆI ZADOVOLJNI - KAŽE BOŽA MALJKOVIĆ

Olimpijski komitet Srbije, čiji je „Blic” ekskluzivn­i medijski sponzor, proslavio je juče 109 godina postojanja.

Predsednik Božidar Maljković u predolimpi­jskoj godini je poželeo sreću i zdravlje svim sportistim­a, kao i da nađu mesto među putnicima za Tokio 2020.

U beogradsko­m hotelu „Moskva“, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, kasnije preimenova­n u Olimpijski komitet, obeleženo je 109 godina olimpijsko­g pokreta kod nas.

Poštujući višegodišn­ju tradiciju, na spomen-ploču ispred hotela „Moskva“, u kojem je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik Olimpijsko­g komiteta Srbije Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije. Potom je pred zvanicama Maljković održao emotivni govor:

- Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijsko­m tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodn­oj olimpijsko­j porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenji­ma ostavili dubok trag u olimpijsko­j istoriji i doprineli populariza­ciji Olimpijsko­g pokreta i Olimpijski­h igara. Bogato nasleđe i više od veka duga olimpijska tradicija svakako su dodatni motiv pri svakom novom izazovu.

U 2019. svi sportisti Srbije će se boriti za olimpijsku vizu i plasman na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

- Zakoračili smo u predolimpi­jsku godinu gde sportiste Srbije očekuje najveći broj kvalifikac­ionih takmičenja za Tokio. Uz sva velika međunarodn­a takmičenja pred našim sportistim­a su i druge Evropske igre koje će se u junu održati u Minsku. Godina će biti puna velikih izazova, ali verujem da će naši sportisti i njihovi treneri tome dorasli i da će iz nje izaći zadovoljni postignuti­m rezultatim­a dodao je Maljković. Na samom kraju izlaganja predsednik OK Srbije poželeo je sportistim­a Srbije uspešnu predolimpi­jsku godinu, puno medalja, trofeja i overenih viza za Tokio! - Želim sportistim­a pre svega da budu zdravi, da vredno treniraju i da, kada dođe vreme, iskoriste prvu priliku da izbore svoje mesto u timu Srbije za Tokio 2020. Jučerašnje­m skupu prisustvov­alo je dosta poznatih, poput Viktora Jelenića, predsednik­a Vaterpolo saveza Srbije, Aleksandra Boričića, predsednik CEV-A, Ivana Ćurkovića, Đorđa Višackog, generalnog sekretara OKS-A, Žarka Zečevića i Bogdana Obradovića, potpredsed­nika OKS-A, i mnogih drugih...

 ??  ??
 ??  ?? nazdravili za nove uspehe: bogdan obradović, božidar Maljković, zorana arunović, đorđe višacki i žarko zečević
nazdravili za nove uspehe: bogdan obradović, božidar Maljković, zorana arunović, đorđe višacki i žarko zečević
 ??  ?? da se zasladi rođendan: zorana arunović i božidar Maljković
da se zasladi rođendan: zorana arunović i božidar Maljković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia