Blic

Stefanović: Pokrenuta istraga zbog napada na radnike „Gradske čistoće“

-

Ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović osudio je napad na radnike beogradske “Gradske čistoće” nakon protesta učesnika “Jedan od pet miliona” i istakao da ono što je mnogo strašnije od samog akta nasilja je što, u ovom slučaju, postoji podstrekiv­anje na nasilje. Stefanović kaže da se istraga sprovodi u ovom konkretnom slučaju, da će se uzeti izjave svih učesnika i video-snimci nadzornih kamera.

Prema njegovim rečima, sa protesta se stalno poziva na obračunava­nje sa neistomišl­jenicima,”da se vešaju, streljaju”.

On je napomenuo da su radnici “Čistoće” samo radili svoj posao kao što to inače čine, čisteći grad, i da je samo jedna stvar koju su nadležni molili, a to je da ne dođe do nasilja. Građani okupljeni na protestu “1 od 5 miliona” prošetali su i kroz Terazijski tunel, koji su nazvali “tunelom laži Aleksandra Vučića”.

Potpredsed­nica Vlade i članica Predsedniš­tva SNS Zorana Mihajlović, osudila je sinoćni napad i uvrede upućene radnicima “Gradske čistoće” na protestu u Beogradu.

“Kao to građani koji su nezadovolj­ni imaju pravo da šetnjom izražavaju svoj protest, tako i ljudi koji rade svoj posao na ulicama imaju pravo da ih niko zbog toga ne vređa i ne napada”, kaže Mihajlović­eva.

Direktor JKP „Gradska čistoća“Marko Popadić izjavio je sinoć da su radnici ovog preduzeća napadnuti posle protesta tokom čišćenja Terazijkko­g tunela.

 ??  ?? biće uzete izjave svih učesnika
biće uzete izjave svih učesnika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia