Blic

Crnogorci traže Milovu ostavku

TREĆI PROTESTI PROTIV VLASTI, HILJADE GRAĐANA NA ULICAMA BUDVE I PODGORICE

-

Na protestu pod sloganom „Odupri se - 97.000“u Podgorici su još jednom istaknuti zahtevi za ostavke čelnih ljudi države i rukovodstv­a RTCG-A.

Treći po redu protest održan je u glavnom gradu Crne Gore u subotu uveče. Učesnici su, kao i na prethodnim protestima, tražili procesuira­nje odgovornih u aferi „Koverta“i ostavke predsednik­a džave, Vlade i čelnika tužilaštva.

Organizato­ri su sa Trga nezavisnos­ti otišli ispred zgrade Radio-televizije Crne Gore (RTCG), gde su zatražili da članovi Saveta i generalni direktor te kuće podnesu ostavke.

- Dosta je lažnih obećanja, podmićivan­ja i bahatosti... Nismo mi rušitelji i neprijatel­ji tekovina države. Ruštelji su oni koji rade za lične interese - rekla je književnic­a Jelena Milošević, čije je izlaganje praćeno povicima: „Ostavke“, „Milo, lopove“, „Gotov je“i „Mi smo država“.

Okupljeni su nosili transparen­t „Javni servis nije za javnost“.

Protest je održan i u Budvi pod nazivom „Gotov je! Ne boj se“, koji su organizova­le opozicione partije Demokratsk­a Crna Gora, Demos i Crnogorska. Organizato­ri su rekli da je protest u Budvi održan i kako bi bio osnažen građanski skup u Podgorici.

- U poslednjim aferama se oseća zadah truleži, raspada - rekao je lider Demosa Miodrag Lekić, i dodao da je vreme za dogovor o mirnoj promeni vlasti.

Predsednik Demokratsk­e Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da bez ispunjenja uslova za slobodne izbore u Crnoj Gori oni više neće biti održani i da je ovo „borba naroda protiv tajkuna“.

 ??  ?? organizato­ri kažu da je cilj protesta „oslobađanj­e države“
organizato­ri kažu da je cilj protesta „oslobađanj­e države“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia