Blic

Mozzart vraća mlade na sportske terene

-

Tokom 17 godina društveno odgovornog poslovanja kompanije Mozzart, integrisan­je društvenih pitanja u poslovne operacije postao je njen sinonim za biznis. Tretirajuć­i rešavanje socijalnih problema i izgradnju srećnije zajednice kao najvišu vrednost profesiona­lne etike, regionalni lider u priređivan­ju igara na sreću godinama unazad čini sve da bi bavljenje sportom bilo dostupno što većem broju mladih ljudi.

Kao aktivni učesnik u društvenim dešavanjim­a, ali i privredni subjekt koji služi za primer drugima, Mozzart je pokazao koliko se može učiniti za zajednicu kada se profit ne shvata samo kao cilj, već i kao sredstvo za unapređenj­e okruženja u kojem kompanija posluje.

Akcijom „100 terena za jednu igru“, u okviru koje je do sada obnovljeno više od 70 sportskih igrališta širom Srbije, ali i Republike Srpske, Mozzart je u znatnoj meri poboljšao mogućnosti mladih za bavljenje sportom. Priliku da u uslovima kakve uživaju profesiona­lci treniraju košarku i posvete se zdravom životu, zahvaljuju­ći ovom privrednom gigantu dobili su mladi iz više delova Beograda, Kruševca, Čačka, Priboja, Nove Varoši, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Bora, Ljubovije, Bačke Palanke, Novog Pazara... i drugih gradova u Srbiji, ali i oni u Banjaluci i Doboju.

Uz druženje sa košarkaški­m reprezenta­tivcima i njihovim kolegama, svima njima poslata je poruka da neguju sportski duh i vode zdrav život. Dokaz uspešnosti te misije kompanije Mozzart je činjenica da svi do sada rekonstrui­sani košarkaški

Obnovljeno je više od 70 sportskih igrališta širom Srbije i Republike Srpske

tereni vrve od mladih koji ranije nisu imali adekvatno – ili nikakvo – mesto sportskog okupljanja.

Najveći priređivač igara na sreću u jugoistočn­oj Evropi na bavljenje sportom i rekreacijo­m podstiče mlade i ulaganjem u univerzite­tski sport. Kao sponzor studentske lige Beogradsko­g univerzite­ta, sačinjenoj od skoro 130 timova koji se takmiče u košarci, odbojci, rukometu i futsalu, Mozzart je obezbedio sportsku opremu i podršku za učestvovan­je na internacio­nalnim sportskim takmičenji­ma za više od 2.500 studenata, zbog čega je od rektorke BU Ivanke Popović dobio zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju univerzite­tskog sporta.

Sa epitetom kompanije koja je, prema rečima Popovićeve, „vratila sport na fakultete“, složio se i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je više puta ukazao na važnost društveno odgovornog poslovanja kakvo je Mozzart demonstrir­ao i kada je postao generalni pokrovitel­j svih sportskih aktivnosti u našem sistemu odbrane.

 ??  ?? otvaranje jubilarnog "#. obnovljeno­g terena za košarku
otvaranje jubilarnog "#. obnovljeno­g terena za košarku
 ??  ??
 ??  ?? donacija vojnim karatistim­a
donacija vojnim karatistim­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia