Blic

Proširena optužnica protiv bivšeg načelnika

SUD U VALJEVU TRAŽIO DODATNU DOKUMENTAC­IJU

- P. VUJANAC

Protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, koji su uhapšeni u junu 2017. godine zbog mita i nameštanja tendera, dopunjena je optužnica pa se konačno čeka na odluku Višeg suda o zakazivanj­u procesa.

Prva optužnica, koja je imala 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca, podignuta je godinu dana nakon hapšenja ove grupe, ali ju je Krivično vanpretres­no veće Višeg suda u Valjevu vratilo Višem javnom tužilaštvu na dopunu.

- Sud je od tužilaštva tražio da dostavi dokumentac­iju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a reč je o dokumentim­a koja su fizički uništena. Naime, na osnovu transkript­a razgovora između osumnjičen­ih, tužilaštvo je došlo do saznanja da su neke ponude u postupcima javnih nabavki bile zamenjene drugima, pa je sud tražio da se dostave i te ponude koje su, međutim, fizički uništene. U dopuni optužnice nabavljeni su podaci koliko su prvobitne, uništene ponude za javne nabavke iznosile, kao i u čemu se sastojala šteta naneta budžetu Grada Valjeva, tako da dopunjena optužnica sada ima 76 strana i sadrži obrazložen­ja do najsitniji­h detalja - navodi izvor „Blica“.

Pored Vujića Subotića, kome Više tužilaštvo na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju, optužnicom je obuhvaćen i službenik Gradske uprave zadužen za javne nabavke Aleksandar Đurić, te osam vlasnika ili odgovornih lica u firmama iz Valjeva, Novog Sada i Šapca. Sve njih tužilaštvo tereti da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac bila Gradska uprava, dogovarali o tenderima za nabavku automobila, auto-sedišta za decu, nabavku kotla za valjevsku OŠ „Desanka Maksimović“, servisiran­je i nabavku fotokopir aparata i štampača i kancelarij­skog materijala.

 ??  ??
 ??  ?? aleksandar vujić subotić
aleksandar vujić subotić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia