Blic

Vozač „kantrimen 1. marta izlazi iz za

MARKO MILIĆEV ĆE VEĆ OD OVOG PETKA BITI NA Marko Milićev, koji je usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. u Beogradu, ove nedelje će biti pušten na slobodu, a Lukin otac i dalje pita: gde je vozilo kojim mu je usmrćen sin?

-

ana ž. adžić

Kako je za „Blic“nezvanično potvrđeno od izvora upoznatih sa slučajem, vozač „kantrimena“koji je usmrtio mladića na slobodi će se naći u petak, 1. marta, kada mu ističe puna zatvorska kazna na koju je osuđen.

Kada smo ovu informacij­u podelili sa Bojanom Jovanoviće­m, Lukinim ocem, on je reagovao rezigniran­o. Za “Blic” je kratko rekao da “nema šta da kaže o puštanju Milićeva”.

- Sve je jasno. Gde je bilo, tamo je i ostalo. Ne vidim da je automobil nađen, bez obzira na to što vlast kaže da ga traži. A automobil može da dokaže kompletno šta se dešavalo - rekao je Lukin otac, i dodao da “nema sa kim da se pravno bori za istinu”. I ova izjava na tragu je svih onih koje je nesrećni otac davao za naš list kad god bismo od njega tražili komentar na sijaset neobičnih okolnosti koje su pratile ovaj slučaj - od spekulacij­a o tome ko je vlasnik vozila do izostanka kajanja kod Milićeva.

Milićev, vinovnik zločina koji je duboko potresao Srbiju, uhapšen je 29. avgusta 2014. godine u Kini, i od toga dana mu se računa pritvor, bez obzira na to što je priveden u inostranst­vu. Kako je osuđen na četiri i po godine zatvora, kazna bi trebalo da mu istekne naredne sedmice i tada bi trebalo da bude pušten iz KPZ Zabela, nakon što mu je dvaput odbijena molba za uslovni otpust.

On je, kako je utvrdio sud, 25. jula 2014. vozilom “kantrimen” usmrtio Luku Jovanovića na beogradsko­m Brankovom mostu, a potom pobegao sa mesta nesreće. Luka Jovanović se vraćao iz grada sa prijatelji­ma kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo “mini kantrimen”. Vozač “kantrimena” nije se zaustavio nakon nesreće, a Jovanović je od zadobijeni­h povreda preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

 ??  ?? snimak kamera na kojima se vidi „kantrimen“
snimak kamera na kojima se vidi „kantrimen“
 ??  ?? “AUTOMOBIL MOŽE DA DOKAŽE ŠTA SE DEŠAVALO, A NIJE NAĐEN, IAKO KAŽU DA GA TRAŽE“, KAŽE BOJAN JOVANOVIĆ
“AUTOMOBIL MOŽE DA DOKAŽE ŠTA SE DEŠAVALO, A NIJE NAĐEN, IAKO KAŽU DA GA TRAŽE“, KAŽE BOJAN JOVANOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia