Blic

OTIŠLA SAM PO MALU, A DOBILA VELIKU ULOGU

Glumica Jelena Gavrilović dobila je jednu od vodećih uloga u drugoj sezoni popularne avanturist­ičke fantazije „Predstraža”. Jelena za „Blic“kaže da je ovaj projekat značajan i za nju i za Srbiju.

- dunja Đorđević A. P.

Snimanje novih epizoda avanturist­ičke fantazije nedavno je počelo u Beogradu, a pred naše gledaoce stižu već na leto. Junakinji domaće serije “Istine i laži” pripao je lik Čandžin.

- Otišla sam na kasting za jednu malu ulogu, a dobila drugu - nešto potpuno veće. Uopšte to nisam očekivala i jako mi je drago, neverovatn­o sam počastovan­a - ističe glumica i dodaje koliko su ovakvi projekti bitni i za srpske glumce, ali i za našu zemlju:

- Jako je važno što je Srbija fenomenaln­o tle za ugošćavanj­e stranih produkcija. Imamo fenomenaln­e filmske radnike i fantastičn­u zemlju koja može da ponudi i mnogo toga za snimanje. Mislim da je to jako dobar posao koji se sve više dešava i drago mi je da strane produkcije sve više dolaze u Srbiju. Ovo je šansa za naše glumce i važno je da se na taj način Srbija bolje pozicionir­a na mapi filmskih destinacij­a - navodi Jelena. Gavrilović­eva već ima iskustva u radu sa stranim produkcija­ma, pa je tako 2013. godine snimala film “Everly” sa Salmom Hajek u glavnoj ulozi. Ipak tvrdi da joj je na kastingu najviše pomoglo znanje engleskog jezika. - Dosta dobro govorim engleski jezik i mislim da je to bilo presudno. Moram da priznam da nikad nisam imala ovako veliku ulogu, samo za kasting sam imala pripremu tri ozbiljne dijaloške scene. Nikad nisam imala toliko prostora u stranom projektu i imam malu tremu, ovo je moj prvi korak iznad - navodi plavokosa glumica i dodaje šta joj predstavlj­a najveći izazov:

- Najveći izazov mi je što govorim jezikom koji nije moj maternji. Sve ostalo možeš da nadomestiš maštom, dovoljno je teško glumiti i na srpskom. Sve što sam do sada radila je bilo nekoliko scena, ali to su ozbiljne dijaloške scene koje zahtevaju određenu pripremu, zato možda imam blagu pozitivnu tremu, ali sam zadovoljna što ću moći to da probam na nekom višem nivou.

Jelena i dalje ne sme da otkriva detalje o svojoj ulozi.

- Zabranjeno mi je da pričam o samoj ulozi, snimanja su već krenula, ima nekoliko nedelja. Produkcija to čuva sve u tajnosti, niko ne može da vidi scenario, tako je to kad rade stranci - navodi Gavrilović­eva, i dodaje:

- Nisam se još susrela sa glavnim glumcima, još sam u kostimskim probama i mogu vam reći da su zaista fenomenaln­i kostimi. Ekipa je sastavljen­a od domaće i od strane filmske ekipe, mislim da će biti neverovatn­o iskustvo.

U ovoj avanturist­ičkoj fantaziji koja se prikazuje na SCI Fi kanalu glumi Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom “crne krvi”. Nakon što je njeno selo razorila ban-

da plaćenika, Talon putuje u utvrđenje bez zakona na kraju civilizova­nog sveta u potrazi za osvetom. Tokom svog putovanja ona otkriva da poseduje misteriozn­e natprirodn­e moći.

Jelenu smo pitali i da li bi zbog karijere u Holivudu napustila Srbiju i svoj život u prestonici, a ona je kroz smeh rekla: „Poziv za ulogu ne znači odreći se života ovde, to ti dođe kao službeni put“.

 ??  ?? nikad nisam imala toliko prostora u stranom projektu i imam malu tremu, ovo je moj prvi korak napred, navodi plavokosa glumica
nikad nisam imala toliko prostora u stranom projektu i imam malu tremu, ovo je moj prvi korak napred, navodi plavokosa glumica
 ??  ?? nisam se još susrela sa glavnim glumcima. ekipa je sastavljen­a od domaće i od strane filmske ekipe, kaže jelena gavrilović
nisam se još susrela sa glavnim glumcima. ekipa je sastavljen­a od domaće i od strane filmske ekipe, kaže jelena gavrilović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia