Blic

Pasno preti Borjanu

PARTIZAN JE U PROLEĆNOM DELU SUPERLIGE OPASNIJI OD CRVENE ZVEZDE

-

je fudbal - sumirao je Vladan Milojević.

Što se Partizana tiče, slika je pozitivnij­a nego što je to bilo ko očekivao. Umesto ekipe koja se muči da postigne gol, Zoran Mirković nam je predstavio opasan tim. Istina je da Bačka i Proleter nisu rivali od kojih se tresu šortsevi, ali bi trebalo da podsetimo da je Partizan u prvom delu ove timove pobedio sa po 1:0.

Rikardo Gomeš i Nemanja Mikolić su zajedno postigli pet od ukupno šest golova u prolećnom delu sezone i Partizan konačno može da se pohvali napadačkim tandemom dovoljno kvalitetni­m i opasnim da pošteno namuči defanzivce Crvene zvezde.

- Nadam se da mogu da nastavim seriju. Odlično je i što je Nikolić u formi, postižemo golove, asistiramo jedan drugom. Večiti derbi je prilika za Partizan i zbog toga ćemo učiniti sve da ga odigramo kako treba i da pobedimo - rekao je Rikardo Gomeš, koji je ove sezone postigao 13 golova u domaćem prvenstvu.

Neverovata­n je podatak da su fudbaleri Partizana u dva prolećna meča šutnuli ukupno 15 puta, a da je 12 lopti išlo u okvir gola. Takođe, odbrana je dozvolila rivalima da samo dva puta direktno ugroze golmana Stojkovića koji je zaustavio oba šuta. Takođe, crno-beli su na poslednjih devet mečeva Superlige primili samo jedan gol, i to još protiv Mladosti iz Lučana početkom decembra. Crvena zvezda je imala 17 šuteva na gol protiv Vojvodine i Radnika (devet u okvir gola), pri čemu je golman Borjan morao osam puta da interveniš­e - četiri puta više od Stojkovića.

U prethodnom debiju, odigranom u Humskoj (1:1), Partizan je imao više od igre i bio je bliži pobedi. Ako se podsetimo statistike, crnobeli su imali 11 šuteva (sedam u okvir gola), a Zvezda samo pet (tri u okvir gola), pri čemu je Borjan morao šest puta da interveniš­e (dve odbrane Stojkovića).

Dakle, koji deo tima može da bude presudan u subotu? U ovom trenutku, Partizan izgleda “zategnuto”, odnosno podjednako dobar i napred i pozadi. Mirkovićev­a odbrana nikada i nije škripala, ali je napad sa Gomešom i Nikolićem konačno proradio. Najveći problem je što trener crno-belih ima skromniji izbor od kolege Milojevića. Praktično, na raspolagan­ju ima 11 ili 12 zdravih i za derbi spremnih fudbalera.

Zvezda na papiru ima dva tima. Međutim, u Surdulici smo videli da bez udarne trojke i nije baš toliko opasna. Između Radnika i Partizana je velika razlika i nema sumnje da su fudbaleri glavom već bili u derbiju. Srećom po Milojevića, odsustvo duha nije skupo plaćeno. Prednost šampiona je i u velikom broju igrača koji sami mogu da odluče derbi.

 ??  ?? milan borjan je u drugom delu sezone imao osam odbrana
milan borjan je u drugom delu sezone imao osam odbrana
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia