Blic

Uf, bilo je

„Orlovi“su u poslednjem kolu uspeli da opravdaju ulogu favorita i da u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“obezbede plasman na završni turnir, koji se igra u Kini. KOŠARKAŠI SRBIJE

- Vladan tegeltija

Razrešena je i poslednja dilema! Košarkaši Srbije su se plasirali na Svetsko prvenstvo, koje će se od 31. avgusta do 15. septembra održati u Kini! Izabranici Aleksandra Đorđevića su mesto na planetarno­j smotri izborili nakon što su u hali „Aleksandar Nikolić“bacili na kolena Izrael pobedivši ga sa 97:76.

Od početka su „orlovi“veoma motivisano ušli u meč, znajući koliki ulog nosi duel sa Izraelcima. Miloš Teodosić je sjajno dirigovao igrom naše selekcije, Dragan Milosavlje­vić je nemilosrdn­o pogađao sa distance, pa je prednost brzo narasla do plus sedam. Ipak, protivnik je uspeo nekako da odgovori i da se vrati, pa smo do kraja prve četvrtine gledali prilično zanimljivu borbu.

Znali su naši momci da moraju da budu strpljivi i da koriste svaku šansu koja im se ukaže i upravo su to radili u drugoj četvrtini, u kojoj je stečena ključna razlika! Milosavlje­vić je nastavio da rešeta protivnike, jednostavn­o Izraelci nisu mogli da ga zaustave, a kada bi mu se priključil­i kapiten Teodosić, Simonović i Lučić - spasa za goste, kojima je pobeda bila neophodna kako bi se našli na Svetskom prvenstvu, nije bilo.

Srbija je konstantno bila u vođstvu, ali je dugo čekano da se stekne dvocifrena prednost. A kada su naši momci konačno otišli na plus 11 (pri kraju poluvremen­a), vođstvo više nisu ispuštali. Ma, nisu im ništa mogli Izraelci, pogotovo u paklenoj atmosferi „Pionira“, pa su košarkaši Srbije trojkom Teodosića otišli na nestvarnih plus 16, koji su nam garantoval­i mirno drugo poluvreme.

Ali uprkos velikoj prednosti izabranici­ma Aleksandra Đorđevića nije padalo na pamet da olako shvate Izraelce i da dođe do nekog pada, već su još jače krenuli da kidišu na protivnike.

Odličnom igrom, trojkom Birčevića i zakucavanj­em Vladimira Lučića otišli su na ogromna 22 poena viška, što je bila najveća prednost na meču. Činilo se u tim trenucima da je sve gotovo, izgledalo je da su to pomislili i naši košarkaši, pa je došlo do blagog opuštanja.

To su i te kako u finišu treće deonice znali da iskoriste Izraelci, napravili

 ??  ?? pobeda nad izraelom nas odvela na sp: miroslav raduljica zlata vredni saveti: miloš teodosić i aleksandar đorđević
pobeda nad izraelom nas odvela na sp: miroslav raduljica zlata vredni saveti: miloš teodosić i aleksandar đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia