Blic

Diler maltretira porodicu policajca

Umesto da diler koji je pretio Olujićima bude uhapšen, krivičnu prijavu dobio je policajac čija je porodica izložena pretnjama

- Zlatko Čonkaš

Porodica policajca Dragana Olujića (47) iz Riđice kod Sombora dva meseca trpi brutalne uvrede i pretnje od lokalnog dilera M. D. (20). Prošlog vikenda im je razbijen prozor i na kući ostavljena poruka: “Smrt tebi i tvojoj porodici”.

Kako za “Blic“objašnjava očajna Draganova supruga Laura (45), njihov petnaestog­odišnji sin upao je u loše društvo i počeo je da kupuje marihuanu od pomenutog lokalnog dilera. Kada je pokušao da se izvuče nastupila je golgota.

- Međutim, odjednom su počeli da mu stižu preteći pozivi i uvrede na račun cele porodice, a zatim i pretnje smrću. Počeli su da nam svašta ubacuju u dvorište, da se šunjaju oko kuće, da nas gađaju kamenjem. Čak su mome sinu pričali kako će silovati mene i njegovu devojku. Strašno je šta preživljav­amo - priča nam uzrujana Laura.

Dodaje da se nadala da će pretnje prestati kada dileri saznaju da joj je suprug policajac i da radi u Policijsko­j upravi Subotica, ali se, kako kaže, situacija izgleda pogoršala.

- Sin je 4. decembra prošle godine primio još jedan u nizu užasnih poziva i suprug je baš tada bio kod kuće. Uzeo je telefon i tom ko je pretio mom sinu rekao da je policajac i zamolio ga da nam ostavi sina i celu porodicu na miru. Onda su usledile razne uvrede i prepirka preko telefona i moj suprug mu je u afektu svašta rekao. Između ostalog i da će otići u policiju da ga prijavi, što je odmah potom i učinio - priseća se Laura.

Dragan se sa sinom zaputio u policijsku stanicu u Stanišiću, ali je tamo zatekao neverovata­n prizor:

- Taj koji nas je maltretira­o i pretio nam iskoristio je priliku i brže bolje otišao da prijavi mog supruga da mu je pretio. Suprug je kolegama objasnio šta se desilo, a naš sin je otvorio dušu i do tančina ispričao šta je od dotičnog nabavljao, kada i po kojoj ceni. Epilog cele priče jeste da je diler koji nam sa prijatelji­ma preti i koji nas vređa odšetao iz stanice bez ikakvih posledica, a moj muž je dobio krivičnu prijavu zbog ugrožavanj­a sigurnosti - priča Laura. Tek tada su, priča žena, stvari eskalirale:

- Suprug je do vikenda ćutao i nije hteo da se obrati svojim pretpostav­ljenima, ali kada su nam kamenicom razbili prozor i napisali nam poruku: „Smrt tebi i tvojoj porodici“, Dragan više nije hteo da ćuti i rekao je svom komandantu sve. Tek sada imamo malo mira, i to zahvaljuju­ći Draganovim kolegama iz Subotice na čije je insistiran­je u Policijsko­j upravi Sombor nama određeno policijsko obezbeđenj­e - priča nam Laura.

Kaže i da joj nije jasno zašto su Draganove kolege iz Stanišića tako postupile i pustile dilera nakon svih optužbi iznetih na njegov račun da slobodno ode kući.

- Veliku zahvalnost dugujemo Draganovim kolegama iz Subotice i iz Sombora koji su nam obezbedili zaštitu, a nadamo se da će neka njihova unutrašnja kontrola da se pozabavi radom policajaca u Stanišiću koji su čak mome mužu odbili da daju službenu belešku nakon saslušanja, što su u obavezi da urade. Nadam se da će prestati naša agonija i da će pred lice pravde izvesti one koji zaista prete, a ne mog muža, koji je u afektu nešto rekao dileru koji mu je tom prilikom opisivao kako će mu silovati ženu i ubiti sina - sa nadom u očima priča nam Laura.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia