Blic

Šok za Krstajića Matić povređen

Pitanje je da li će se jedan od vođa srpske reprezenta­cije oporaviti do 25. marta i meča sa Portugalom na startu kvalifikac­ija za EP 2020.

- milan zarić

Mančester junajted je odigrao 0:0 u derbiju sa Liverpulom, a pre samog meča Ole Gunar Solšer je dobio veoma loše vesti - nije mogao da računa na našeg Nemanju Matića, koji je zbog povrede morao da preskoči okršaj sa “crvenima”.

Pre samog meča Solšer je otkrio šta se to zapravo dogodilo sa Nemanjom Matićem.

- Doživeo je povredu pre nekoliko dana na treningu. Probali smo da ga osposobimo za duel sa Liverpulom, ali u tome nismo uspeli. Verovatno će Matić morati da bude van terena između dve i četiri nedelje, pa ćemo u tom periodu morati da budemo bez njega - rekao je Solšer.

Loše vesti su saznali ljudi iz Mančester junajteda, ali posle povrede Matića nije nimalo lako ni selektoru Srbije Mladenu Krstajiću, koji bi, kako stvari stoje, mogao da ostane bez jednog od ključnih fudbalera pred početak kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala (25. mart, 20.45). Vezista Mančester junajteda sve čini da se što pre oporavi, pa je zbog toga otputovao van Engleske na lečenje.

Ne treba ni govoriti koliko je Nemanja Matić bitan adut za “orlove” pošto je jedan od ključnih fudbalera reprezenta­cije Srbije, pa sada ostaje da se vidi da li će uspeti da se oporavi na vreme za duel sa Portugalci­ma, koji će biti pojačani za Kristijana Ronalda (propustio celo takmičenje u Ligi nacija).

Ako Matić ne uspe da se oporavi, biće mu to drugo propuštanj­e mečeva u reprezenta­ciji za veoma kratko vreme pošto zbog povrede nije mogao da igra ni protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija, kada je takođe odsustvova­o i Aleksandar Kolarov, pa je kapitensku traku nosio Dušan Tadić. A kada smo već kod asa Ajaksa, važno je napomenuti da je ovog vikenda nastavio sjajnu golgetersk­u seriju, jer je ponovo uspeo da zatrese protivničk­u mrežu u holandskom prvenstvu. Naime, “kopljanici” su do nogu potukli Den Hag, slavivši sa čak 5:1, a Tadić je bio strelac ključnog pogotka.

Reprezenta­tivac Srbije je pogodio protivničk­u mrežu u 45. minutu iz penala, te je tako najavio ubedljivu pobedu. Na taj način se Ajaks približio vodećem PSV-U, a selektor naše selekcije Mladen Krstajić mogao je da blista od zadovoljst­va jer je dobio i jednu lepu vest posle povrede Nemanje

Matića.

Dobra vest za selektora Krstajića je da Tadić nastavlja sa golovima

 ??  ?? matić Će u narednih dva-tri dana saznati koliko Će morati da pauzira
matić Će u narednih dva-tri dana saznati koliko Će morati da pauzira

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia