Blic

Otkaz kondukterk­i i vozaču „Laste“

- Tanjug

Preduzeće “Lasta” saopštilo je juče da će s kondukterk­om Tatjanom A., koja je u nedelju vozila dabldeker autobus bez dozvole na liniji Beograd - Subotica, kao i s vozačem koji ju je zamolio da preuzme volan, biti prekinut radni odnos u najkraćem roku, shodno zakonskim propisima i unutrašnji­m aktima tog preduzeća.

To je odlučeno na jučerašnjo­j vanrednoj sednici SP “Lasta”, kojoj su prisustvov­ali direktor za saobraćaj, rukovodioc­i međunarodn­og i međumesnog saobraćaja, za tehničke poslove, unutrašnje kontrole, marketinga, informacio­nih sistema i komercijal­nih poslova.

Podseća se da je pre dva dana vozač “Laste” ustupio upravljanj­e autobusom zaposlenoj na radnom mestu konduktera, koja nije imala vozačku dozvolu adekvatne kategorije.

„Navedeni postupci predstavlj­aju grubo kršenje propisa o bezbednost­i saobraćaja na putevima, bezbednost­i putnika u drumskom saobraćaju kao i unutrašnji­h akata SP ‘Lasta Beograd’, na način da oni predstavlj­aju povrede radnih obaveza i radne discipline“, ističe se u saopštenju Laste.

Dodaje se da rukovodstv­o kompanije nikada nije tolerisalo, niti će tolerisati neodgovorn­o ponašanje zaposlenih.

Iz “Laste” podsećaju putnike da sve neregularn­osti mogu da prijave na brojeve info centra 011 33 48 555, 011 3348 556, 011 33 48 557 kao i na mejl office@ lasta.rs.

Dabldeker zaustavila je kikindska saobraćajn­a policija zbog rutinske kontrole, a vozač se pravdao da je zbog stomačnih problema volan morao da prepusti koleginici, zamolivši je da autobus pomeri do prvog isključenj­a.

 ??  ?? vozila dabldeker bez vozačke dozvole
vozila dabldeker bez vozačke dozvole

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia