Blic

Zašto će slučaj i dalje ostati m

- ANA Ž. Adžić

Marko Milićev, koji je 25. jula 2014. u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića (21), uskoro će odslužiti kaznu i izaći iz zatvora, a i dalje je misterija ko je bio vlasnik “kantrimena” kojim je udario mladića, gde je završilo vozilo kao i ko mu je pomogao u bekstvu i skrivanju pre nego što je uhapšen u Kini.

I Bojan Jovanović, otac žrtve, sve vreme pita gde je “kantrimen smrti” i ko je bio vlasnik vozila. Bez nalaska vozila nemoguće je utvrditi da li je “kantrimen” ukraden u inostranst­vu i prokrijumč­aren u Srbiju ili ga je vlasnik jednostavn­o legalno dovezeo u Beograd. Ta enigma nije razrešena ni na suđenju, na kome je Milićev osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajn­e nesreće i nepružanja pomoći Luki Jovanoviću, koji je stajao pored “lade” koja je ostala u kvaru. Milićev je sve vreme postupka ćutao o “kantrimenu”, a u medijima su se pojavile razne spekulacij­e, od toga da je vozilo rasparčano u autogaraži na Zvezdari do toga da su delovi završili u Italiji, u okolini Napulja. Ono što su utvrdili istražitel­ji je da je vozilo nestalo kod pumpe u Čingrijino­j ulici na Zvezdari.

Naime, nakon što je na Brankovom mostu udario Jovanovića, Milićev se odvezao do Železničko­g mosta. Tamo je unajmio taksi da prikriva njegovo kretanje od sigurnosni­h kamera. Na tu ideju Milićev je došao jer je znao da su taksisti upoznati sa tim gde i kako su pozicionir­ane kamere. Iz tog razloga sve vreme je vozio tako da kamere ne mogu da zabeleže tablice “kantrimena”. Milićev je “kantrimen” vozio do Zvezdare uporedo sa taksistom Sašom Jankovićem. Milićevi saputnici iz “kantrimena” sa njim su otišli do stana kuma Bratislava Vesovića. Odmah nakon toga, Milićev i Vesović su odvezli automobil kod pumpe u Čingrijino­j ulici i tu se “kantrimenu” gubi trag, a kumovi su se peške vratili iz pravca Zvezdarske šume.

Jedna od pretpostav­ki je da je “kantrimen” završio u privatnoj auto-garaži na Zvezdari, gde je rasparčan. Navodno, delovi koji nisu mogli da se rasparčaju zapaljeni su. Iako je policija detaljno pregledala sve garaže na tom potezu, nije nađen trag koji bi potkrepio tu sumnju, a nije utvrđen ni identitet eventualno­g pomagača.

Teza da su delovi vozila završili u inostranst­vu potkreplje­na je izjavom devojke, saputnice iz “kantrimena”, koja je tvrila da joj je Milićev rekao da je “auto rasturen i prebačen preko granice”. U prilog tome išla

VOZILO KOJIM JE UBIJEN LUKA JOVANOVIĆ NESTALO KOD PUMPE U ČINGRIJINO­J ULICI NA ZVEZDARI

 ??  ?? OVO je prva, Ali i poslednja slika „kantrimena“u javnosti
OVO je prva, Ali i poslednja slika „kantrimena“u javnosti
 ??  ??
 ??  ?? luka jovanović
luka jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia