Blic

Proglašen najhrabrij­i i najposveće­niji policajac

SVEČANA AKADEMIJA MUP-A U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA NAGRAĐENI POLICIJSKI SLUŽBENICI

- B. B.

Nagrada za najhrabrij­eg, najposveće­nijeg policijsko­g službenika, ali i za omiljenog kolegu među pripadnici­ma Ministarst­va unutrašnji­h poslova dodeljene su juče na Svečanoj akademiji MUP u Pozorištu na Terazijama.

Specijalna priznanja, koja se tradiciona­lno dodaju u MUP, uručena su Jovanu Reljiću, komandiru PU Kula, policijsko­m službeniku koji je pokazao izuzetnu hrabrost u obavljanju svog poziva. Nagrada za najposveće­nijeg policijsko­g službenika ove godine otišla je u ruke Nenada Antića iz Unutrašnje kontrole iz Niša, dok je omiljeni kolega prema odluci posebnog žiria MUP policijska službenica Lidija Kačarević .....

Prema rečima ministra policije Nebojše Stefanović­a, policijski poziv nikada nije bio lak.

- Protkan je različitim izazovima, teškim trenucima, ali je to jedna od profesija koja daje šansu da se pomogne ljudima, da se pokaže hrabrost, posvećenos­t i odlučnost u najtežim trenucima. Za pripadnike MUP ne postoji izgovor: ni vreme, ni da li je dan ili noć, ni težina i složenost neke situacije, ni lični problemi... Svakoga dana, svakog trenutka, oni su spremni da urade ono što je potrebno da bi zaštitili i svoju zemlju i svoje građane. Oni su izabrali poziv kojim se ne hvale - kazao je prilikom dodele nagrada ministar Stefanović i dodao da su policijski službenici ljudi koje sa pravom možemo nazvati tihim junacima.

Gavrilović, komandir čete vodiča službenih pasa

Gajić, samostalni tehničar u odseku za informacio­ne tehnologij­e policijske uprave Požarevac

Zenović Karašićevi­ć, glavni inspektor u odseku za normativne poslove sekretarij­ata MUP

Janković, vatrogasac spasilac Uprave za vanredne situacije Niš

Đuričić, šef odseka upravne poslove PU Užice

Ilić, načelnik odeljenja za javne nabavke u sektoru za materijaln­o finansijsk­e poslove

Sarić, komandir u četi za protivdive­nzionarnu zaštitu

Prema rečima ministra policije, policijski poziv nikad nije bio lak

- Oni svakoga dana brinu o svojim komšijama, našoj deci, sugrađanim­a, o svemu onome što drugi nekad uzimaju zdravo za gotovo - kazao je Stefanović.

U ime kolega koji su dobili specijalna priznanja obratio se najposveće­niji policijski službenik Nenad Antić, koji je ukazao da ovakav vid priznanja je satisfakci­ja da se svi pruže svoj maksimum na obavljanju svakodnevn­ih zadataka.

- Svi smo svesni da građani prate ponašanje svih zaposlenih u MUP na dužnosti i van nje. Zbog toga policijski službenici imaju obavezu da budu primer etičkog ponašanja i imaju izraženu odgovornos­t, hrabrost, poštenje, integritet - kazao je on.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia