Blic

Batu muči odbrana

Mladi centarhalf će danas biti operisan. Opcije za subotu su Rumun Enake i veteran Ostojić.

- Aleksandar Pijevac

Povreda meniskusa udaljila je Svetozara Markovića, koji neće biti u kombinacij­i za večiti derbi. Umesto da se priprema za subotnje veče na “Marakani”, mladi centarhalf Partizana će danas biti operisan i moraće da pauzira dva meseca.

− Bol sam prvi put osetio na utakmici protiv Bačke, gde sam izašao iz igre pet minuta pre kraja. Dva dana posle utakmice uradio sam magnetnu rezonancu, kada sam saznao da imam problem sa meniskusom, koji mora da se reši operacijom. Već sedam dana pauziram i jedino što radim su vežbe koje mi šalje stručnjak za oporavak Andra Milutinovi­ć da bih se što bolje pripremio za operaciju. Što se tiče bola, trenutno ga osećam malo pri savijanju kolena i pri ispravljan­ju noge do kraja. Posle operacije sledi oporavak od nekih 6-8 nedelja. Žao mi je što propuštam derbi, ali verujem u snagu mojih saigrača - rekao je Marković.

Trener Zoran Mirković se tako našao u teškoj poziciji jer je ostao bez važnog dela tandema centralnih bekova koji je na poslednjim osam mečeva primio samo jedan gol. I to pred meč sa Crvenom zvezdom, koji bi mogao da odluči pitanje šampiona.

Protiv Proletera (3:0), pored iskusnog Marka Valentea je igrao 17-godišnji Strahinja Pavlović, kojem je to bio i prvi meč u seniorskoj konkurenci­ji. Tinejdžer crno-belih je odigrao solidno, bez straha, što je bitno za momka rođenog 24. maja 2001. godine u Šapcu. Međutim, veliko je pitanje da li će Mirković da rizikuje sa golobradim

VEROVATNO će NEMANJA R. MILETIĆ IGRATI U TANDEMU SA VALENTEOM, DOK će ENAKE BITI DESNI BEK

mladićem koji bi trebalo da zaustavi Boaćija, Bena, Marina, Pavkova...

- Nema šta, normalno je da bih voleo da igram u derbiju. Ali odluka je na šefu. Zahvalio bih se Valenteu, koji mi je bio velika podrška na terenu. Osećao sam se komotno i njegovo prisustvo mi je dosta značilo - iskren je Pavlović, za kog kažu da stilom i izgledom dosta podseća na Nikolu Milenković­a.

Koje su ostale Mirkovićev­e opcije? Na prvi pogled, trener Partizana može sasvim pošteno da kombinuje. Jedna od solucija je da se Nemanja R. Miletić sa beka preseli na poziciju centarhalf­a. Tačnije, da se vrati u sredinu odbrane gde je igrao za Slogu, Borac iz Čačka, Vojvodinu i Vesterlo, sve do dolaska u Humsku. Crnobeli bi tako sa Valenteom i Miletićem dobili na iskustvu i čvrstini. Miletićevo mesto uz desnu liniju će zauzeti rumunski reprezenta­tivac Gabrijel Enake, koji se nije naigrao u Superligi (osam mečeva), ali je stigao da postigne i dva gola. Enake je poslednji put starter bio još 26. avgusta prošle godine protiv Mačve.

Kao iznenađenj­e za kolegu Vladana Milojevića, trener Mirković može da posegne za iskusnim Bojanom Ostojićem, koji je ove sezone odigrao ukupno 134 minuta. Ostojić je u drugom poluvremen­u meča sa Proleterom zamenio Valentea i tako je najavio još jednu mogućnost za zadnju liniju.

 ??  ?? svetozar marković će morati da Pauzira oko dva meseca
svetozar marković će morati da Pauzira oko dva meseca
 ??  ?? trener mirković mora da tumba odbranu za derbi
trener mirković mora da tumba odbranu za derbi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia