Blic

Bajern želi da na leto dovede Jovića i Tadića

SRPSKI REPREZENTA­TIVCI NA METI SLAVNOG NEMAČKOG KLUBA

-

Napadač Ajaksa je ipak realnije i dosta jeftinije rešenje za Bavarce.

Praktično iako tek na polovini sezone, u Bajernu nisu zadovoljni izgledom i igrom ekipe. Zato su Bavarci već sada krenuli u poteru za svežom krvi, a na spisku potencijal­nih pojačanja su i dvojica srpskih reprezenta­tivaca. Nije tajna da je Luka Jović prva želja, međutim, čak ni svemoćni Bajern nije siguran da će uspeti da nadvisi ponude Barselone i madridskog Reala. Napadač Ajntrahta i “orlova” na 21 meču Bundeslige ima 15 golova i šest asistencij­a. Za vikend je u pobedi nad Hanoverom (3:0) praktično sve uradio sam bio je strelac i dva puta je pronašao saigrače. Dan ranije postao je otac. Nemački mediji smatraju da je Jović pravi golgeter za Bajern i naslednik Roberta Levandovsk­og, Međutim, Ajntraht želi da skupo naplati svog fudbalera, što znači da je jedina moguća destinacij­a Primera.

Jović je trenutno na 15. mestu među igračima koji se bore za Zlatnu kopačku sa 30 bodova (15 golova pomnoženih sa koeficijen­tom za Bundesligu, koji je 2). Ubedljivo prvi je Mesi sa 50 bodova, ispred Mbapea (44) i Ronalda (38).

Rezervno, ali podjednako kvalitetno rešenje je Dušan Tadić. U Bajernu imaju jako visoko mišljenje o napadaču Ajaksa, koji je procvetao odlaskom iz Sautempton­a. Tadić je na 38 mečeva za holandski klub postigao 25 golova i ima 13 asistencij­a. Za razliku od Jovića, on nije klasična “devetka”, ali je zato podjednako opasan i sa krilne pozicije. Srpski reprezenta­tivac je ostavio odličan utisak u dvomeču Ajaksa i Bajerna u Ligi šampiona, a njegova cena je između 18 i 20 miliona evra, što je tri puta manje od sume koji Ajntraht traži za Jovića. Ipak, ne bi trebalo da zaboravimo da je Luka čak devet godina mlađi od Dušana. Tadićeva uloga bi bila da odmeni vršnjaka Levandovsk­og, kao i da po potrebi igra iza leđa poljskog reprezenta­tivca kojem ugovor sa Bajernom ističe 2021. godine. Sigurno je da poziv slavnog kluba iz Minhena prija, ali veliko je pitanje da li bi Dušan Tadić pristao da bude rezervni napadač u trenutku kada je prva zvezda Ajaksa.

 ??  ?? pored bajerna, tadića prati i valensija
pored bajerna, tadića prati i valensija
 ??  ?? luka jović je na meti reala i barselone
luka jović je na meti reala i barselone

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia