Blic

Rozberg trenirao Novaka u Monaku

-

Novak Đoković trenira u Beogradu nakon što je impresivno osvojio Australija­n open, a potom i Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta.

Na ceremoniji u Monaku sreo se sa čovekom koji izuzetno poštuje njegov lik i delo, šampionom Formule 1 iz 2016. godine Nikom Rozbergom, koji ga je jednom prilikom trenirao u Kneževini!

- Volim tenis, bio sam čak i u nacionalno­m timu Monaka kao mladić. Impresioni­ran sam Novakovim povratkom, znam kako mu je bilo teško i zbog toga ga veoma cenim - rekao je Rozberg, koji ima dvojno državljans­tvo zbog oca Finca i majke Nemice, a opet spletom okolnosti većinu života proveo je u Kneževini.

Potom je Novak otkrio kako je protekao taj čuveni trening sa čovekom koji je ostvario 23 pobede u Formuli 1 i 57 puta našao mesto na podijumu.

- Rozberg me je trenirao jednom u Monaku pre dve godine. Pravio je razliku jer je veoma brz i morao sam i ja da ubrzam, jednostavn­o voli brzinu. Skidam mu kapu za sve što je uradio u karijeri i saosećam kada citira legendarno­g Majkla Džordana koji je rekao: “Postoji razlog zašto sam uspeo, a to je jer sam padao, padao, padao...” - objasnio je Đoković.

Za kraj, opisao je koliko se dobro poznaje sa nekadašnji­m vozačem Mercedesa.

- Njegovo putovanje kroz karijeru i sve što je prošao, očito sam pratio. Živimo u istom mestu, tako da smo navikli da šetamo bebe zajedno i pričamo o sportu, a isto tako i mnogim drugim stvarima u životu - naveo je prvi reket planete.

 ??  ?? Đoković i rozberg
Đoković i rozberg

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia