Blic

ČESTITALI SU I CICIPAS, KIRJIOS...

-

se našao pred diktafonim­a novinara u Brazilu. Naravno, prvo pitanje je bilo vezano za gubitak roditelja. Njegova mama je preminula pre sedam godina, a otac pre dva meseca. Od oboje je bila jača opaka bolest.

- Verujem da bi oni bili ponosni na mene. Rano sam naučio da život nije fer. Nažalost, oni ne mogu da uživaju u ovom uspehu, ali se nadam da su ponosni - rekao je Đere.

Laslo nije mogao da sakrije ushićenje. A nije ni trebalo. Stigao je do prve ATP titule u karijeri ne izgubivši ni set. Redom su pred njim padali Dominik Tim, Toro Danijel i Kasper Rud, Slovenac Aljaž Bedene je predao polufinale bez borbe, a onda je u finalu pao i 18-godišnji Ože.

- Srećan sam što sam osvojio prvu titulu, pogotovo što je došla na turniru iz serije 500. Bio je to izuzetan dan u mojoj karijeri, životu. Bio sam nervozan pred početak meča jer sam znao da me čeka odličan rival. Bilo je naporno i fizički i psihički - kazao je Laslo.

Iako mu je šljaka omiljena podloga, Đere nikada nije dobro igrao na početku sezone. Do početka nadmetanja u Riju imao je samo jednu pobedu. A onda je u Brazilu eksplodira­o!

- Nikada nisam bio dobar početkom sezone. Poslednje dve godine sam gubio osam ili devet mečeva u nizu. Nisam Koliko je Laslova priča potresla sve, najbolje govori i to da su teniseri javno čestitali mladom srpskom asu na uspehu.

Tako je Stefanos Cicipas napisao: „Čestitam Laslu i Feliksu na odličnom meču i sportskom duhu koji su pokazali. Siguran sam da su Laslovi roditelji gledali i ovaj meč. Neverovatn­o je kroz šta je sve ovaj momak prošao. Kada vas život obori, uzvratite akcijom.” Nik Kirjos je imao kratku poruku za Lasla: „Svaka čast, šampione. Uz tebe smo!” Grigor Dimitrov je bio emotivan: „Veliki poštovanje za Lasla. Može da računa na mene kao svog najnovijeg navijača!” stefanos cicipas

bio zabrinut kada sam došao u Rio, jer je tek sredina februara. Bio sam razočaran kada sam video žreb, jer je Dominik Tim bio moj prvi protivnik. Ipak, verovao sam da mogu do pobede. Verovao je i uspeo! Trijumf nad Timom, koji je jedan od najboljih igrača današnjice na šljaci, širom mu je otvorio vrata ka završnici turnira u Riju. - Nekada pobedite favorita na početku i to vas onda nosi do kraja nedelje. Tako je bilo i meni. Momenti u kojima slavite pobedu nad igračem koji je među najboljim na svetu, to je razlog zbog kojeg sam život posvetio ovom sportu. Znači mi mnogo i sigurno sam stekao značajno iskustvo - istakao je Đere.

Od juče je on 37. igrač sveta. I drugi reket Srbije.

Odmah iza Novaka Đokovića. Novinare u Riju je interesova­lo u kakvom je odnosu Laslo sa Noletom.

- Igrali smo zajedno u dublu pre nekoliko godina u Dubaiju. Novak je izuzetan momak i inspiracij­a je svima nama. Uvek razmenimo po nekoliko reči kada se sretnemo na turnirima. On, naravno, igra na onim najvećim, pa se nismo viđali često. Poslao mi je poruku kada sam ušao u top 100.

Uzore je imao u drugovima iz Dejvis kup reprezenta­cije Srbije.

- Ugledao sam se na Novaka, Viktora Troickog i Janka Tipsarević­a. A dok sam bio mlađi, voleo sam da gledam Endija Rodika. Voleo sam kako on servira.

Otkrio je čiji je poster imao na zidu svoje sobe.

- Guge Kirtena. A sada mi je on predao pehar. Imao sam njegov poster sa trofejom osvojenim na Rolan Garosu.

Život je još jednom izrežirao nezaboravn­u priču...

UGLEDAO SAM SE NA NOVAKA ĐOKOVIĆA, VIKTORA TROICKOG I JANKA TIPSAREVIĆ­A REKAO JE ĐERE

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia