Blic

Ameri imaju tri tima

Gotovo je sigurno da će igrati Džejms, Kari, Durent, Vestbruk...

- A. Bulatović

“Orlovi” su raširili krila i plasirali se na SP u Kini, koje će trajati od 31. avgusta do 15. septembra. Čitava javnost nada se da će upravo tog poslednjeg dana izabranici Aleksandra Đorđevića doći do borbe za medalju, možda i “preskočiti” srebro iz Španije i uspeti da se suprotstav­e najboljem timu svih vremena - ekipi SAD.

Da se ne lažemo, uveliko se priča o sudaru “orlova” i drim tima, a pre nego što se zaletimo, da vidimo ko će to biti u opticaju Gregu Popoviču.

Pored najvećih zvezda kao što su Lebron Džejms,

Stef Kari, Kevin Durent, Entoni Dejvis, Rasel Vestbruk, Pol Džordž, Džejms Harden, Kajri Irving, Kavaj Lenard, Klej Tompson, Kris Pol i Demarkus Kazins, ima toliko igrača na sličnom nivou fizičke spreme i kvaliteta, da je potpuno besmisleno upoređivat­i jačinu nas i njih.

Ako smo samo sada nabrojali 12 koji bi trebalo da doputuju u Kinu, šta reći za Drejmonda Grina, Blejka Grifina, Demijana Lilarda, Kembu Vokera, Džimija Batlera?

Zna se ko je favorit, ko će ići po cenu svega da osvoji šestu titulu planetarno­g prvaka, ali će im na tom putu stajati reprezenta­cija Srbije, koja je “juče” imala taj šut za pobedu u grupnoj fazi Olimpijski­h igara.

Ta ista Srbija, koja je ubacila 92 poena u velikom finalu, uprkos 129 primljenih... Razlika će, ako dođe do šanse, biti manja, a možda i na drugoj strani.

I da, sada imamo šansu da ispravimo “greške” iz prošlosti.

AMERIKANCI SU I PRE POČETKA GLAVNI FAVORITI ZA OSVAJANJE ZLATNE MEDALJE NA MUNDOBASKE­TU

 ??  ?? duel karmela entonija i milana mačvana na
olimpijadi "#$&.
duel karmela entonija i milana mačvana na olimpijadi "#$&.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia