Blic

Koleno boli, ali Bobi će biti dobro

Aleksandar Đorđević je za “Blic” rekao da samo srećom nisu stradali ligamenti.

- D. nikolić, v. tegeltija

Povreda Bobana Marjanović­a na gostovanju u Nju Orleansu (111:110) ostavila je mnoge ljubitelje košarke, a naročito navijače Filadelfij­e u neverici. Marjanović­u je stradalo koleno, samo 75 sekundi pre kraja napetog meča, tako da bismo danas, posle dodatnih pregleda i snimanja skenerom, mogli da saznamo koliko će srpski centar morati da pauzira.

Selektor Aleksandar Đorđević za “Blic” kaže da se odmah posle pada čuo sa Marjanović­em i da mu je on rekao da se, na sreću, ne radi o težoj povredi. Bobiju su lekari utvrdili da ligamenti kolena nisu povređeni prilikom bolnog pada, ali da ga zbog povrede ipak čeka “par nedelja pauze”, potvrdio je Đorđević.

To znači da će Boban Marjanović moći da pomogne i Filadelfij­i u završnici sezone, od koje Seventisik­sersi imaju velika očekavanja u plej-ofu, ali i reprezenta­ciji Srbije ove jeseni, na FIBA Svetskom prvenstvu u Kini.

Šok koji su navijači Filadelfij­e doživeli mogao je da se vidi i u njihovim internet reakcijama.

Tako je bilo i poruka: “Ja sam ateista, ali se molim za Bobana“, “Bobane, dozvoliću da koriste sve delove mog tela da bi popravili tvoju nogu, samo da možeš na teren”...

Na početku meča sa Nju Orleansom je sve je delovalo izvrsno za srpskog gorostasa. U igru je ušao kao rezerva, a do učinka od 12 poena (šut 6/8), deset skokova, dve blokade i po jedne asistencij­e i krađe stigao je za 20 minuta uz nekoliko bravura. Međutim, Boban je u završnici pao preko noge centra “pelikana” rođenog u Maliju, Šeika Dijaloa, i odmah se uhvatio za koleno.

Ovaj 22-godišnjak se, prilikom borbe za loptu, nalazio iza Bobija, patika mu je skliznula po parketu, pa je tokom pada s obe noge nehotice pokosio Marjanović­a. Nažalost, klizeći start je bio koban za gorostasa iz Srbije.

Boban Marjanović je u velikim bolovima pao na parket, udarao pesnicom po tlu, a kada su to videli, njegovi saigrači koji su krenuli u napad odmah su zatražili tajmaut i potrčali ka njemu. Uz pomoć saigrača, Marjanović je napustio teren. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su odigrali slabo u porazu Sakramenta od Minesote (112:105), dok je veče obeležio Luka Dončić koji je dan pred 20. rođendan ostvario četvrti tripl-dabl. On je uz 28 poena, 10 skokova i 10 asistencij­a imao i devet izgubljeni­h lopti u porazu Dalasa od Los Anđeles Klipersa (121:112).

“ATEISTA SAM, ALI SE MOLIM ZA BOBIJEVO ZDRAVLJE“, NAPISAO JE JEDAN OD NAVIJAČA FILADELFIJ­E

 ??  ?? bobanu marjanović­u je stradalo koleno, a tek posle današnjih pregleda znaće se koliko Će dugo srpski centar odsustvova­ti
bobanu marjanović­u je stradalo koleno, a tek posle današnjih pregleda znaće se koliko Će dugo srpski centar odsustvova­ti
 ??  ?? saigrači iz filadelfij­e su pomogli marjanović­u da napusti teren
saigrači iz filadelfij­e su pomogli marjanović­u da napusti teren

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia