Blic

Zdravstven­i karton Marije Lukić na internetu

STRAŠAN PRITISAK NA ŽENU KOJA JE PRIJAVILA JUTKU

- I. M. Jasnić

Žrtva predsednik­a opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, Marija Lukić, podnela je krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog toga što je njen zdravstven­i karton objavljen na društvenim mrežama.

Pre dva dana na društvenim mrežama pojavio se zdravstven­i karton Lukićeve, a kako ona veruje, karton je mogao da „iscuri“ili iz doma zdravlja u Brusu ili iz suda gde je odnela fotokopiju kao dokaz. Na prvoj strani kartona koji je dospeo u javnost navode se svi lični podaci Marije Lukić - adresa, matični broj, broj telefona, dok se na drugoj strani nalaze i podaci o zdravstven­om stanju.

- Podnela sam krivičnu prijavu tužiocu u Brusu i tužiocu za visokotehn­ološki kriminal u Beogradu. Karton se nalazi na dva mesta, u domu zdravlja i kod sudije, jer sam ga predala sudiji kao dokaz da sam se posle Jeličićevo­g uznemirava­nja javila lekaru navodi Lukićeva za “Blic”.

Osim onih koji su karton objavili, odgovornos­t snose i oni koji su ga dali. U krivičnoj prijavi Marija je navela da je sve urađeno mimo njene volje i dozvole, ali i da sa dva profila na Fejsbuku trpi uvrede i pretnje.

- Zahtevam da se preduzmu sve mere na pronalažen­ju izvršilaca ovog krivičnog dela i da se isti kazni u skladu sa zakonom jer se zbog ranijih događaja koji su već prijavljen­i vašoj službi osećam ugroženo - navela je Marija u krivičnoj prijavi.

Borivoje Borović, njen advokat, podseća da sudija mora da dozvoli svim strankama korišćenje dokaznog materijala, ali da se dokumenta ne smeju zloupotreb­ljavati.

- Kako tužilaštvo nema interesa da ove podatke objavljuje, to je mogao da uradi sam Jutka ili njegova odbrana. Ovo je krivično delo i o njemu se mora odlučiti na prvom glavnom pretresu, kada ću zatražiti odgovore od tužilaštva, sudije i advokata odbrane - kaže Borović.

Marija Lukić je prva prijavila Jeličića za seksualno uznemirava­nje. Podneta je optužnica, a u toku je suđenje Jutki koje je sudija zatvorio za javnost.

 ??  ?? marijin karton Je mogao da „iscuri“iz doma zdravlja, iz suda ili od Jutkine odbrane
marijin karton Je mogao da „iscuri“iz doma zdravlja, iz suda ili od Jutkine odbrane
 ??  ?? Jutki se sudi za seksualno uznemirava­nje
Jutki se sudi za seksualno uznemirava­nje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia