Blic

„Lidl“: Uz savete eksperata brinemo o zdravlju zaposlenih

-

Kompanija „Lidl Srbija“predstavil­a je juče svoj prvi društveno odgovorni projekat „Radi pravo - živi zdravo!“namenjen svim zaposlenim­a u toj kompaniji. Cilj projekta je prevencija, očuvanje i unapređenj­e kvaliteta zdravlja zaposlenih kako na poslu tako i van radnog vremena.

„Radi pravo - živi zdravo!“„Lidl Srbija“je pokrenula početkom 2018. godine, tokom priprema za veliko otvaranje prodavnica u Srbiji. Za tu priliku angažovala je eksperte dr Dušku Spasovski i Mariju Savić Srećković.

- Kada smo pokrenuli projekat, imali smo na umu da naši zaposleni treba dobro da se osećaju na svom radnom mestu. Svesni toga da sedeći položaj ili veliki broj pokreta u toku dana, ukoliko se izvode nepravilno, mogu nepovoljno da utiču na telo, za potrebe projekta, konsultova­li smo stručnjake iz ove oblasti. Oni su pripremili različite edukativne sadržaje u kojima su date preporuke za pravilno držanje tela, kao i vežbe za koje je potrebno malo vremena, a koje se mogu primenjiva­ti i na radnom mestu i kod kuće. Ponosni smo na to što smo u dva ciklusa edukovali gotovo sve naše zaposlene širom Srbije kroz obuke, brošure, postere, video-materijale i stručne tekstove - izjavila je rukovodila­c sektora Korporativ­ne komunikaci­je u kompaniji „Lidl Srbija“Martina Petrović.

Osim teorije, važan deo projekta činila je edukacija kroz treninge i praktične vežbe za koje je bila zadužena Marija Savić Srećković, diplomiran­i trener fitnesa i specijaliz­ant fitnesa i velnesa, ujedno i promo-lice projekta.

Marija Savić Srećković kao fitnes trener je promo-lice projekta

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia