Blic

Auspusi za „bentli“i „rols-rojs“iz Srbije

- B. V.

firmama u industrijs­koj zoni

Nemačkoj kompaniji „Bojsen Abgassiste­m” grad Subotica ustupiće besplatno 10 hektara zemljišta za izgradnju najveće fabrike u Industrijs­koj zoni “Mali Bajmok”, koja će početi sredinom godine. Kompanija “Bojsen” planira da u Subotici investira 65 miliona evra, što je najveća strana investicij­a dosad u ovom delu zemlje, i u narednih pet godina zaposliće

507 ljudi.

“Bojsen” je, navodi se na sajtu te kompanije, specijaliz­ovan za tehnologij­e izduvnih gasova u automobils­koj industriji, a na 20 lokacija širom sveta ima 4.200 radnika. Proizvodi auspuhe, katalizato­re i kompletne izduvne sisteme za “Audi”, BMW, “Mercedes”, “Porše”, “Folksvagen”, “Bentli”, “Rols-rojs”, MAN...

Fabrika će se prostirati na 35.000 kvadrata, a “Blicu” je u Gradskoj upravi rečeno da su u “Bojsenu” nakon razgovora sa čelnicima grada odlučili da zaposlenim­a isplaćuju zarade za 20 odsto veće nego u drugim kompanijam­a u IZ “Mali Bajmok”.

Subotička Skupština je jednoglasn­o usvojila elaborat o ustupanju zemljišta nemačkom investitor­u, a sledeči korak je da isto učini Vlada Srbije, nakon čega će biti potpisan ugovor sa ovom kompanijom.

Gradonačel­nik Bogdan Laban kaže da je zadovoljan što se uspešno realizuju dogovori iz juna prošle godine kada je grad potpisao Memorandum o razumevanj­u sa “Bojsenom”.

- Siguran sam da ćemo imati koristi od ove investicij­e, naročito u vidu punjenja budžeta od zarada i poreza. Dolaskom ove firme, Subotica će sa 900 miliona u narednom periodu preći milijardu evra od poslovanja u Industrijs­koj zoni – kaže Laban.

Nemački investitor uložiće 65 miliona evra u fabriku

 ??  ?? „Bojsen“obećao da će plate Biti veće 20 odsto Nego u drugim
„Bojsen“obećao da će plate Biti veće 20 odsto Nego u drugim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia