Blic

Posvađao se pa joj zapalio

POLICIJA NA PALILULI UHAPSILA

- Jovana aleksić

Užasna drama odigrala se prekjuče u stambenoj zgradi u Ulici Grge Andrijanov­ića u Krnjači kada je razjareni Manojlo N. iz besa zapalio stan u kom je kao podstanar živeo sa svojom nevenčanom suprugom T. P., a potom zapalio i njen automobil na obližnjem nasipu.

Manojlo N. je, kako su ispričale komšije, problemati­čan muškarac koji ni sa kim u zgradi nije govorio, a često se iz stana u kom je živeo sa T. P. čula buka. Međutim, niko nije mogao ni da zamisli da je spreman na ovako sulud čin.

On je u utorak oko podneva ušao u stan u kom je živeo kao podstanar, polio benziom dnevnu sobu i kuhinju i trpezariju i - zapalio. Sumnja se da je ovo učinio jer je bio ljut na nevenčanu suprugu, koju je, kako su nam ispričale komšije, pozvao i rekao: “Znaš šta, zapalio sam stan”.

- Počelo je da gori i čula se jaka detonacija, nikad nisam osetila toliko jaku eksploziju. Parčići stakla sa prozora su se razleteli svuda, a neki predmet je izleteo iz stana i razbio staklo na kolima parkiranim ispod terase, koja inače pripadaju njegovoj nevenčanoj supruzi. On je hladnokrvn­o izašao iz stana koji gori, ušao u tako razbijen automobil i odvezao se - pričaju nam isprepadan­e komšije, dodajući da su čuli da je Manojlo takođe pozvao policiju i ispričao šta je uradio.

Za to vreme njegova supruga je bila na poslu, praktično ne znajući da je sve što poseduje progutala vatrena stihija koju je izazvao njen izabranik.

- On ju je često napadao, skoro svakodnevn­o. Taj monstrum, od koga cela zgrada sada strahuje, pre nego što je zapalio stan spakovao je svoje stvari, odvezao svoj automobil na parking ispred crkve... Tačno je isplanirao šta će da uradi - priča nam komšinica ovog para, dodajući da su njena deca svedočila požaru i da ne mogu da dođu sebi od šoka, zbog čega ih danas nije slala u školu.

Suludoj i izuzetno opa-

 ??  ?? pobesneo na suprugu Jer ga zapostavlj­a i uništo JOJ stvari i nameštaj
pobesneo na suprugu Jer ga zapostavlj­a i uništo JOJ stvari i nameštaj
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia