Blic

Odbrana je naša snaga

U ovakvim mečevima kao što je večiti derbi odlučuju detalji. Ako želimo pobedu, onda treba da obratimo pažnju i na sitnice. Pratio sam nekoliko duela našeg rivala, igraju dobro, posebno kada su domaćini - kaže Španac.

-

Partizanov štoper Mark Valijente odmah po dolasku u Partizan postao je standardan na poziciji centarhalf­a. Kao neko ko je rođen u Španiji, gde je prošao i Barselonin­u školu, čuvenu La Masiju, ali i po dolasku iskusio čari večitog derbija, u subotu od 18 časova čeka ga još jedan duel sa Crvenom zvezdom, na stadionu “Rajko Mitić”.

Naš pristup svakoj utakmici je takav da želimo da damo maksimum i nastavimo sa dobrim partijama kojima smo otpočeli polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema nikakve euforije, mirno i staloženo čekamo subotu veče - kaže Valijente.

Gledajući statistiku, Partizan nije primio gol na poslednjih pet utakmica?

- Imamo dobru odbranu, koja je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentrac­ija mora biti 90 minuta u svim segmentima. Kada govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.

Vaš partner na poziciji Sveta Marković je operisao meniskus i neće biti na terenu nekoliko nedelja?

- Šteta za Svetu. Želim mu da se što pre oporavi i vrati na teren. Kalaba (Strahinja Pavlović, prim. aut.) se odlično pokazao na utakmici sa Proleterom i za koga god da se šef odluči na toj poziciji, svi su spremni za meč sa Zvezdom.

Na šta treba obratiti posebnu pažnju u ovakvim utakmicama?

- Na detalje. Ovakve utakmice odlučuju upravo detalji i ako želimo pobedu, na njih treba obratiti pažnju. Pratio sam nekoliko njihovih utakmica, igraju dobro i to posebno kada su domaćini. Za nas je važno da igramo kao što znamo svih 90 minuta.

Rikardo se upisao u listu strelaca u 158. večitom derbiju?

- Mi smo tim, a ova utakmica je posebna. Uvek se radujemo kada je to on, ali i svaki od saigrača, posebno na derbiju. Važan je dobar skor na kraju, ali da u centru svega bude fudbal gde će zaista pobediti bolji - zaključio je Španac.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? valijente je poslednji čovek na putu do gola stojkovića
valijente je poslednji čovek na putu do gola stojkovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia