Blic

SLAVNI FRANCUZ DOLAZI NA KLUPU KLUBA U KOJEM JE STEKAO AFIRMACIJU

-

Trener “stare dame” Masimilija­no Alegri je potvrdio da odlazi na kraju sezone.

Trener fudbalera Juventusa Masimilija­no Alegri saopštio je upravi kluba da na leto želi da napusti Torino i potraži nove izazove, prenosi “Tutosport”. Alegri nakon četiri duple krune u Italiji, ali i izgubljena dva finala Lige šampiona, ima ponude iz Premijer lige, a navodno ga želi i Real.

Međutim, postoji mogućnost da Alegri u još kraćem roku spakuje kofere. Naime, uprava je pred iskusnog stručnjaka stavila ultimatum da mora da eliminiše Aletiko Madrid u osmini finala Lige šampiona inače će mu biti uručen otkaz. “Jorgandžij­e” su u prvom meču na svom terenu slavile sa 2:0 i pred Juventusom je veliki izazov da u Torinu (12. mart) nadoknadi minus i izbegne klasičan nokaut.

Sa druge strane, prva želja “stare dame” je Zinedin Zidan, nekadašnji fudbaler italijansk­og šampiona, koji je već istakao želju da se vrati u Torino, pa u klubu čekaju pravi trenutak da krenu u akciju. Veliki adut ka ostvarenju te želje je Kristijano Ronaldo, koji je sjajno sarađivao sa Zidanom u Realu, a spekuliše se da su upravo zato velike Juventusov­e želje za leto Isko i Marselo. Opet, za Zidana je baš zagrizao i Čelsi, ali nema sumnje da je Juventus veći izazov.

Francuski stručnjak je već dugo van fudbala i sigurno je da se uželeo posla. Zidan, međutim, ne želi da komentariš­e potencijal­an angažman, iako italijansk­i mediji prenose da je već razgovarao sa predstavni­cima Juventusa.

Navodno je u konkurenci­ji za klupu crno-belih je i selektor aktuelnih svetskih prvaka Didije Dešan, koji je vodio Juve u Seriji B kada je nakon “Kalčopolij­a” lako izborio povratak u društvo najboljih.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia