Blic

Jokić već preplašio drim tim

Svi se nadamo da će Nikola pristati da bude deo “orlova” na Mundobaske­tu, a njegova odluka zavisi od uspeha Denvera i razgovora sa selektorom Đorđevićem.

- Aleksandar Pijevac

Pol Džordž i Rasel Vestbruk se nalaze na spisku američkih košarkaša za Svetsko prvenstvo u Kini. Takođe, dvojica NBA superstaro­va Oklahome su imali priliku da iz prvog reda, na svojoj koži, osete šta znači igrati protiv Nikole Jokića. Centar Denvera je odigrao još jednu simultanku, pri čemu je za skok ostao kratak za novi tripl-dabl učinak. Nikola je uz svoje ime upisao 36 koševa, deset asistencij­a i devet uhvaćenih lopti, odnosno pružio nam je milion razloga zašto bismo morali da uradimo sve da zaigra na Mundobaske­tu.

“Orlovi” sa Jokićem ili bez njega nisu i neće biti isti tim. To smo shvatili još 2016. na Igrama u Riju, kada je 21-godišnji momak iz Sombora, sa jednom sezonom NBA iskustva, uništio centre drim tima. Amerikanci su u grupnoj fazi pobedili Srbiju sa 94:91, a Jokić je imao 25 poena (šut iz igre 11/15). Durant, Džordan i Kazins su tada zajedno postigli 30 koševa. Jokić je u Brazil stigao sa skromnim prosekom (10 poena, 7,4 skoka i 2,4 asistencij­e po meču), bez iskustva i sa respektom ne samo za protivnike, već i za saigrače.

U međuvremen­u, izrastao je u Ol-star zvezdu najjače lige na svetu i košarkaša koga je nemoguće uklopiti u postojeće šablone. Čak je i Vestbruk nekoliko puta u sinoć odigranom meču izgubio strpljenje i pokušao da umesto svojih centara zaustavi Jokića. Međutim, brzo je shvatio da mu je za čitanje poteza srpskog košarkaša potrebna “Enigma”.

Kada ga gledate na te- renu, stičete utisak da Jokić više brine o timu nego o svom učinku. Vestbruk i Harden bi rizikovali pobedu samo da upišu taj jedan skok za tripl-dabl, ali ne i Nikola. Njega statistika ne zanima i zato ne čudi reakcija posle skandiranj­a navijača Denvera “MVP, MVP!”.

- Iskreno, malo mi je to smešno i zabavno. Mislim da će mnogo bolji igrač od mene osvojiti MVP nagradu. Trudim se da odigram najbolju košarku i to je sve što želim - rekao je Jokić posle pobede Denvera nad Oklahomom sa 121:112.

Jokić, Marjanović, Raduljica i Milutinov su centarska linija koja bi trebalo da utera strah u kosti čak i Amerima. Igra pod koševima je prilika za “orlove” jer, bez obzira na kvalitet naših bekova, Kari, Harden ili Irving su liga za sebe.

Utisak je da u ovom trenutku ni sam Jokić ne zna da li će se pojaviti na okupljanju pred početak operacije

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia