Blic

Novak zahvalio Srbiji

ĐOKOVIĆ NAPUSTIO BEOGRAD I OTPUTOVAO U KALIFORNIJ­U

- Pijevac

Najbolji teniser sveta od 7. marta učestvuje na turniru u Indijan Velsu.

Fantastiča­n rezultat Lasla Đerea u Rio de Žaneiru na trenutak je u drugi plan bacio Novaka Đokovića. Najbolji teniser planete je dve nedelje sa porodicom proveo u Beogradu gde se priprema za nastavak sezone. Novak je juče napustio glavni grad i uputio se u Kalifornij­u, tačnije u Indijan Vels, gde ga od 7. marta očekuje prvi masters.

Pre nego što je sa beogradsko­g aerodroma krenuo u svet, porukom na tviteru se “zahvalio” Srbiji na gostoprims­tvu.

- Veliko je zadovoljst­vo provesti kvalitetno vreme u Srbiji sa familijom, prijatelji­ma i narodom. Hvala ti draga Srbijo što u meni izazivaš pozitivne emocije kada god te posetim - napisao je Đoković.

Za razliku od prethodne godine, Đoković je na poznati turnir u pustinji stigao kao broj 1 i biće prvi nosilac u konkurenci­ji Nadala, Federera, Zvereva... Praktično, dolazak u Indijan Vels su potvrdili svi teniseri iz Top 30, među kojima je i šampion Huan Martin del Potro koji se oporavio od povrede. Novak će u narednih nekoliko dana saznati imena rivala na putu do nove titule u godini. U 2018, on je poražen već u drugom kolu od Japanca Taro Danijela, tako da brani samo 10 bodova.

Đoković je odlučio da pauzira posle Australija­n opena, dok su se svi ostali pretendent­i raštrkali po belom svetu. Nadal je sve iznenadio odlkom da igra u Akapulku, Federer je drugi nosilac u Dubaiju gde je prvi “kosturaš” Keji Nišikori. Japanac je u Dubaiju za Novaka rekao da je najkomplet­niji na svetu, a čak se i našalio na račun našeg tenisera. - Iskreno, ponekad poželim da se Novak penzioniše - rekao je u šali Nišikori i dodao: Naravno, ne bih voleo da to uradi zbog povrede. Federer i Nadal su snažni takođe, ali je Đoković “ispoliran” do savršenstv­a. Među teniskim stručnjaci­ma se vodi polemika da li je Đoković trebalo da zaigra pre Indijan Velsa, odnosno da li je 40 dana predugačka pauza. Novak je rekao da u 2019. nigde neće da žuri, odnosno da će koristiti svaku priliku da se dobro odmori. Takođe, on ne želi da juri sa turnira na turnir, već će se koncentris­ati samo na najveće - masterse i grand slemove.

- U godinama sam kada dobro moram da rasporedim snagu. Zato ću od sada birati gde igram i potrudiću se da pravim pauze kako bih se odmorio i bio sa porodicom - jasna je bio Đoković.

Njegova odluka je potpuno razumljiva jer iz Indijan Velsa putuje za Majami na turnir koji počinje 20. marta. Đoković se prošle godine nije proslavio na Floridi gde je, takođe, poražen u drugoj rundi od Francuza Benoe Parea.

Nakon američke turneje, Novak je planirao još jednu dužu pauzu, tačnije sve do 5. maja u Madrida, gde počinje priprema za napad na Rolan Garos. Đoković je ostavio i mogućnost da se sredinom aprila pojavi na turniru u Monte Karlu, na kojem je igrao 2018.A.

NOVAK će U INDIJAN VELSU BITI PRVI NOSILAC. PROŠLE GODINE U KALIFIORNI­JI JE PORAŽEN U 2. KOLU

 ??  ?? novak i jelena su prethodne dve nedelje bili u beogradu
novak i jelena su prethodne dve nedelje bili u beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia