Blic

Nikad ne otpis

Verujem da će igrači Partizana, posle svega što se pojavljuje u javnosti - da su maltene otpisani - da se iznerviraj­u i pokažu veću želju.

- Veljko Ivanović Dakle, sve je otvoreno i pored navedenih činjenica? Ko bi mogao da odluči večiti derbi? Bez obzira na to što se igra večiti derbi, čini se da odavno nije bilo manje napetosti među navijačima?

Kada se u kontekst večitog derbija podvede Partizan, ne može se verovatno zamisliti bolji sagovornik od Nenada Bjekovića. Po sopstvenom priznanju, “Đavo” ni sam ne zna koliko ih je pregrmeo kao igrač, trener i direktor crno-belih.

- Važno je da sve bude svečarski, bez incidenata kaže legenda “parnog valjka” za “Blic”. Najveća utakmica našeg fudbala, večiti derbi, 159. po redu, odigraće se na “Marakani” sutra od 18 sati - u različitim raspoložen­jima. Crvena zvezda je lider Superlige, sa 15 bodova razlike na tabeli u odnosu na najljućeg rivala, uz to je i domaćin meča. Partizan kaska, ima na papiru slabiji tim od crveno-belih, uz to, ponajbolji fudbaler Danilo Pantić neće igrati zbog povrede. Kada se sve sabere i oduzme, crno-beli su u podređenom položaju. Ali, to su podaci, drugo je kada se istrči na teren. Derbi je nešto posebno.

- Čitam ovih dana u medijima, ispade kao da je Partizan već izgubio. Ne, ne može se tako zaključiva­ti, to je nonsens. Prvo, derbi nikada nije odlučila neka prividna razlika, već inspiracij­a, srce, voljni momenat. Drugo, ne može se Partizan nikada otpisati unapred, čak i kada je u problemima. I tačka - kaže Bjeković za “Blic”. - Ma, naravno. Gledajući iz jedne perspektiv­e, Crvena zvezda je veliki favorit. Ali, to ne mora ništa da znači. U stvari, verujem da će igrači Partizana, posle svega što se pojavljuje u javnosti da su maltene otpisani - da se iznerviraj­u i pokažu veću želju. Verujte, iz iskustva pričam, u derbiju se nikada ne može istaći izraziti favorit. Koliko puta je u istoriji pobeđivao onaj koji je bio u lošijem položaju?

- Kao i uvek - onaj koji više želi. Možda će se fudbaleri Zvezde uljuljkati zbog prednosti koju imaju u domaćem šampionatu. Svakako veći motiv ima Partizan, tu nema dileme. Mogao bi Rikardo da bude junak, igra u fantastičn­oj formi. Uz to, iskustvo Bate Mirkovića i njegova energija mogli bi da budu tas na vagi koji će da pretegne na stranu crno-belih. - Tako treba uvek i da bude. Svi moraju da shvate da

 ??  ?? nenad bjeković biranim rečima priča o rekorderu partizana saši Iliću NENAD BJEKOVIĆ JE BIO AKTER DERBIJA KAO IGRAČ, TRENER I DIREKTOR PARTIZANA
nenad bjeković biranim rečima priča o rekorderu partizana saši Iliću NENAD BJEKOVIĆ JE BIO AKTER DERBIJA KAO IGRAČ, TRENER I DIREKTOR PARTIZANA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia