Blic

Čeda: Istresaš kofu g **** a Jeremić: Treba vam lečenje

SRAMOTNA DEBATA U STUDIJU N1, STARI ZNANCI SE ČAŠĆAVALI UVREDAMA

- Ekipa “blica”

Teške reči i uzajamne optužbe pale su u četvrtak uveče u TV duelu lidera LDP čedomira Jovanovića i Narodne stranke Vuka Jeremića na TV N1, a nekadašnji politički saborci častili su se najgrublji­m uvredama.

Ko je prava a ko lažna opozicija, ko se pojavljuje na televizija­ma sa nacionalno­m frekvencij­om a ko ne, kao i ko kakav odnos ima prema Kosovu, ko je izdajnik a ko patriota. Ovo su samo neke od tema oko kojih su pljuštale međusobne uvrede.

- Jedan od dobrih pokazatelj­a danas u Srbiji toga ko je prava opozicija a ko se ne može svrstati u tu kategoriju jeste kome je zabranjen nastup na televizija­ma s nacionalno­m frekvencij­om. Evo, daću vam svoj primer: ja već dve godine nisam dobio priliku da nastupim ni jedan jedini minut na televizija­ma sa nacionalno­m frekvencij­om, a to se ne može reći za vas - kazao je Jeremić Jovanoviću na samom početku u duelu u emisiji “360 stepeni” televizije N1. Jovanović nije ostao dužan jednom od lidera Saveza za Srbiju.

- Ja da uređujem RTS, ja bih vas svaki dan dovodio tamo. Još 220 godina da ne idete na RTS, ne bih mogao da vas stignem. Uostalom, glavni urednik RTS je vaš dugogodišn­ji kolega i prijatelj s kojim ste stalno sarađivali dok ste bili ministar i dok ste sa DS bili na vlasti. Najmanji problem je to što ste odlučili da me etiketirat­e kao lažnu opoziciju, to govori o stepenu bezobrazlu­ka i laži koji prati i vas i Dragana Đilasa i vašu Demokratsk­u stranku, koja je blizu onome što treba da bude otprilike koliko sam ja blizu onom vašem Brus Liju iz Hongkonga koji vas je častio sa par miliona dolara, pa završio u Njujorku u zatvoru - uzvratio je Jovanović. Sagovornic­i u duelu sve vreme su pokušavali da jedan drugom upadnu u reč.

Kako je emisija odmicala, i strasti su bivale sve uskomešani­je, a rasprava je kulminiral­a na temi Kosova. Jeremić je, najpre, rekao da je Jovanović dobio 0,2 odsto glasova na minulim gradskim izborima, da podržava Vućićevu politiku i da se otvoreno zalaže za nezavisno Kosovo. Lider LDP je žestoko uzvratio:

- Jeremić i njemu slični su 20 godina kanalizaci­ju istovarali na mene, napravili su od mene đavola i sada priča ovde o gradskim izborima, o mojoj ženi i meni, čovek koji na te izbore nije smeo da izađe, nego se sakrio iza suknje Dragana Đilasa. Da li ja 20 godina govorim istinu o Kosovu, zbog koje me linčujete vi i slični vama? Kad niste prošli za generalnog sekretara UN, onda ste otkrili da je Vučić diktator. Glumataš ovde u studiju da ti je stalo do Kosova, a onda odeš u ambasadu i diplomatam­a kažeš da je to pozorište za narod - rekao je Jovanović.

Jeremić mu je odgovorio optužbama: da je poslednjih 20 godina “jedan od najvećih

“TI SI BEZOBRAZAN ŠTO NE MISLIŠ NA MOJU DECU“, REKAO JE JOVANOVIĆ JEREMIĆU

simbola iznevereni­h očekivanja od 5. oktobra”, da se obogatio na privatizac­ijama propalih preduzeća, te da u njemu vidi Šilerovu (ulica u kojoj se nalazio “komandni štab” Zemunskog klana, prim. nov.). Kada je Jeremić rekao da je Jovanović “besramno bezobrazan”, lider LDP je odgovorio:

- Ti si bezorazan što ne misliš na moju decu, što ih čuvaju po dva telohranit­elja, što ovde istresaš kofu g***a na mene, dinara iz Fonda za razvoj nisam uzeo. Nije te sramota meni da pričaš, reci šta si ti uradio, odakle ti sedam miliona - na šta mu je Jeremić odgovorio “vama je potrebno lečenje, poslednji put kada smo pričali, imali ste tragovi normalnost­i”.

 ??  ?? žestok sukob lidera ldp i predsednik­a narodne stranke u studiju televizije n1 pokazuje da stari sukobi i dalje opterećuju opozicionu političku scenu
žestok sukob lidera ldp i predsednik­a narodne stranke u studiju televizije n1 pokazuje da stari sukobi i dalje opterećuju opozicionu političku scenu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia