Blic

„Al Dahra“neće prodavati zemlju koju poseduje PKB

VOJIN LAZAREVIĆ ZA „BLIC“O NAMERAMA NOVOG VLASNIKA

- S. Lakić

„Al Dahra“ima 160.000 hektara u 20 zemalja sveta i nigde nije prodala ni hektar. Tako ne dolazi u obzir da prodajemo zemlju koju poseduje PKB - izjavio je za „Blic“Vojin Lazarević, generalni direktor kompanije „Al Dahra“.

Odgovaraju­ći na spekulacij­e da bi namena zemljišta PKB, nakon privatizac­ije ove kompanije koju je kupila „Al Dahra“, mogla biti promenjena, Lazarević kaže da će on i novi vlasnik ovog beogradsko­g poljoprivr­ednog kombinata „polemisati delima“.

- Po ugovoru koji „Al Dahra“ima sa Vladom Srbije, u obavezi smo da u naredne tri godine investiram­o po 10 miliona evra godišnje. Ukupno 30 miliona evra. Mi ćemo već do početka ovogodišnj­e sezone do kraja aprila uložiti 15 miliona evra, jer ne možemo da nastavimo da radimo sa mehanizaci­jom koju smo zatekli, a to govori o našim namerama. „Al Dahra“u Srbiji ne planira da prodaje zemljište i planira ozbiljno

da se bavi poljoprivr­edom. To je agrarna kompanija koja u 20 zemalja u svetu razvija poljoprivr­edu i samo kupuje, ništa ne prodaje - poručio je Lazarević za „Blic“.

On je dodao da je PKB impresivna kompanija u našim uspomenama i da veruje

u skori povratak stare slave ove kompanije.

Komenatriš­ući nedavno preuzimanj­e, Lazarević je ocenio da je u privatizac­iji, gde je PKB važio za bolju udavaču, kompanija „Al Dahra“bila jedan od boljih mladoženja.

 ??  ?? lazarević: vratićemo staru slavu pkb
lazarević: vratićemo staru slavu pkb

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia