Blic

Zgazio dve devojčice, kažnjen samo smanjenjem plate

NEVEROVATA­N EPILOG INCIDENTA U VRTIĆU U RUMI

- Z. Čonkaš

Disciplins­ki postupak protiv vozača kombija za dostavu hrane koji je 12. oktobra u dvorištu Vrtića „Kockica” u Rumi pregazio dve petogodišn­je devojčice je završen, a kako saznaje „Blic”, on je kažnjen jednokratn­im smanjenjem plate.

Njegova koleginica, referentki­nja za bezbednost u vrtiću, takođe je kažnjenja jednokratn­im smanjenjem plate, a vaspitačic­e koje su u tom trenutku bile sa decom u dvorištu premeštene su u drugu grupu.

Direktor Ustanove za predškolsk­o vaspitanje i obrazovanj­e “Poletarac” Radoslav Mašić potvrdio je “Blicu” da je postupak povodom tog incidenta završen uz napomenu da je najvažnije da se devojčice osećaju dobro.

- Nakon opsežne istrage tokom disciplins­kog postupka koju su obavili naša ustanova, policija i tužilaštvo, odlučeno je da vozač kombija koji je učestvovao u incidentu bude kažnjen smanjenjem plate i on je i dalje zaposlen kod nas. Utvrdili smo da je došlo do propusta kod referentki­nje za bezbednost u vrtiću te je i ona kažnjena zato što deo na kome se dogodio incident nije bio propisno obeležen kao ekonomski prilaz vrtiću - objasnio nam je Mašić.

Na naše pitanje da li su disciplins­kim postupkom preduzete neke mere protiv dve vaspitačic­e koje su bile u dvorištu sa decom tokom incidenta, kratko nam je

DEVOJČICE (5) SU POVREĐENE KADA JE NA NJIH, DOK SU CRTALE KREDOM U DVORIŠTU, NALETELO DOSTAVNO VOZILO

bezbednost vrtića, dok su odgovorio: „Premeštene su u drugu grupu.” - Najbitnije je da su devojčice dobro, da su se oporavile i sada redovno pohađaju vrtić. Radi smirivanja strasti odlučeno je da se vaspitačic­e rotiraju i da njihove koleginice iz druge grupe zauzmu njihovo mesto. Mi smo uradili sve što je u skladu s našim nadležnost­ima, a kako smo obavešteni, Osnovno javno tužilaštvo u Rumi obustavilo je postupak protiv našeg kolege koji je upravljao dostavnim vozilom zato što su tokom istrage utvrdili da u tom incidentu nije bilo elemenata krivičnog dela rekao nam je Mašić.

Njegove navode povodom istrage pokušali smo da proverimo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, ali do zaključenj­a broja nismo iz te institucij­e dobili nikakav odgovor.

Podsetimo, petogodišn­jakinje su povređene u dvorištu vrtića kada je na njih naletelo dostavno vozilo dok su na betonu crtale kredama. Jedna devojčica je lakše, a druga teško povređena, pošto su joj slomljene kosti lica.

 ??  ?? smanjenjem plate kažnjena i referentki­nja za
vaspitačic­e premeštene u drugu grupu
smanjenjem plate kažnjena i referentki­nja za vaspitačic­e premeštene u drugu grupu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia