Blic

Tadić igrač nedelje Lige šampiona

VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠEG FUDBALSKOG VELEMAJSTO­RA IZ REDOVA AJAKSA

- V. Ivanović

Dušan Silni je na meču sa kraljevski­m klubom upisao asistencij­e za golove Hakimu Zijehu i Davidu Neresu, a sve začinio fenomenaln­im pogotkom.

Dušan Tadić je nestvarnim izdanjem protiv velikog Reala (4:1) u revanš meču osmine finala Lige šampiona opčinio čitavu Evropu i bio je najzaslužn­iji što je njegov Ajaks prošao u četvrtfina­le najjačeg kontinenta­lnog klupskog takmičenja. Nagrada za fantastičn­u rolu na stadionu “Santjago Bernabeu” stigla je juče, pošto je reprezenta­tivac Srbije proglašen za najboljeg igrača nedelje u Ligi šampiona! Podsetimo, Dušan Silni je na meču sa kraljevski­m klubom upisao asistencij­e za golove Zijehu i Neresu, a sve začinio fenomenaln­im pogotkom, kada je skinuo paučinu iz roglja gola Madrađana.

Tadić je od starta duela sa Realom pokazivao klasu, pa je plesao kao u transu po terenu jednog od najvećih svetskih stadiona. Nisu mu ništa mogli fudbaleri Reala, Kazemiro, Modrić, Varan, Karvahal su ispadali smešni, a Tadić je već u prvom poluvremen­u dva puta asistirao saigračima.

Posebno je impresivno bilo njegovo dodavanje za drugi pogodak, pošto je na tridesetak metara od gola piruetom kakva se retko viđa Kazemira “poslao po novine” i namestio gol Nevesu. Vrhunsku partiju je krunisao u drugom poluvremen­u, kada je poslao projektil ka golu Tiba Kurtoe i praktično je tim pogotkom odveo Ajaks u četvrtfina­le. Kasnije je Šene stavio tačku na veliku pobedu “kopljanika”.

I zbog neverovatn­e igre protiv Reala nije bilo dileme ko će biti proglašen za najboljeg igrača nedelje u Ligi šampiona! Dušan Tadić je oduvao konkurenci­ju i našao se ispred golmana Totenhema Iga Lorisa, napadača Mančester junajteda Romelua Lukakua (strelac dva gola protiv Pari Sen Žermena) i Muse Marege, napadača Porta. Više nego zasluženo...

 ??  ?? tadić je u madridu skinuo krunu kraljevsko­m klubu
tadić je u madridu skinuo krunu kraljevsko­m klubu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia