Blic

Đilas: Šta će Srpska lista u vladi Đurić: Piši prijatelji­ma u Prištini

VELIKA RASPRAVA ZBOG PISMA KOJE JE JEDAN OD LIDERA SZS POSLAO VUČIĆU Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas je u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću upitao zašto Skupština Srbije ne raspravlja o Kosovu i Metohiji i zašto su pregovori u Briselu iz teh

-

Đilas u otvorenom pismu predsednik­u Srbije pita i kako je naša strana u pregovorim­a ispunila sve obaveze, a Priština nijednu.

On je upitao i zašto predstavni­ci Srpske liste i dalje sede u vladi Kosova i gde su sada “prijatelji” iz sveta koje je navodio Vučić.

Đilas je u pismu koje je objavila N1 ocenio da je rešenje pitanja Kosova i Metohije u pomirenju Srba i Albanaca, a ne u razgraniče­nju.

- Gde god da si se ti, “Aco Srbine”, kako te nazivaju tvoje ulizice, bavio nacionalni­m pitanjem, tamo Srba više nema. Poslednji je trenutak da te narod i građani Srbije zaustave, jer svojom politikom proteruješ Srbe ne samo sa Kosova, već i iz cele Srbije. Svaka godina tvoje vladavine znači da nas je sto hiljada manje, da smo još više ekonomski zaostali u odnosu na evropske zemlje, da imamo manje slobode i manje života.

Na ovaj način ti se obraćam jer si rekao da “sa opozicijom nema šta da razgovaraš” i da će „Srbi saznati plan za Kosovo tek kada ga kažeš Albancima”. Građani Srbije imaju pravo na odgovore, oni su vlast u ovoj zemlji, a ne ti. Šta god mislio i kako god ti se činilo. Na mnogo pitanja si dužan odgovore građanima kojima si predsednik.

Marko Đurić je napisao da je Đilas, umesto da se otvorenim pismima obraća međunarodn­oj zajednici ili onima koji na Kosovu i Metohiji “drže mač” nad glavom srpskog naroda, rešio da lažovsko i klevetničk­o pismo uputi na adresu predsednik­a Srbije.

- On i ostali lideri Saveza za Srbiju nijednom rečju nisu osudili albanske separatist­e zbog sahranjiva­nja dijaloga sa Beogradom, ili barem izrazili zabrinutos­t za budućnost srpskog naroda u pokrajini čiji se položaj i prava i ne pominju u platformi Prištine, jer Priština očito računa da u samoprogla­šenoj državi Kosovo uskoro neće biti Srba - dodao je Đurić povodom otvorenog pisma koje je Đilas uputio Aleksandru Vučiću.

To sramno ćutanje dela opozicije je prava potvrda njihove političke neozbiljno­sti i nacionalne neodgovorn­osti, ukazuje se u Đurićevom saopštenju.

- Ali Đilas ne piše Prištini, jer Tači i Haradinaj podržavaju njegove proteste protiv predsednik­a Vučića, isto onako kao što on podržava njihovu separatist­ičku platformu, i ta sprega interesa je najzad izašla na videlo - naglasio je Đurić.

On je napomenuo da svaki pristojan građanin Srbije sa nelagodom i strepnjom ovih dana prati informacij­e o bezumnim potezima Prištine, a jedino Đilas i njegova bratija, po principu “što gore za Srbiju, to bolje za nas”, gledaju kako će da izvuku neku političku dobit u situaciji kada bi sve stranačke politike morale da budu ostavljene po strani dok opasnost ne

prođe.

 ??  ??
 ??  ?? na pismo sa pitanjima predsednik­u, odgovorio je Član go sns
na pismo sa pitanjima predsednik­u, odgovorio je Član go sns
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia