Blic

Hrvat (20) nasmrt izbo maloletnic­u u Londonu

- M. Brkić

Manuel Petrović (20), poreklom iz Hrvatske, zadržan je u subotu u pritvoru u Londonu zbog sumnje da je izbo maloletnic­u u parku, koja je od zadobijeni­h povreda preminula, saopštila je Metropolit­anska policija.

Zbog sumnje da je 1. marta u parku naneo povrede nožem Džodi Česni (17), od kojih je sat vremena kasnije preminula u bolnici, Petrovića je policija u pronašla i uhapsila u Lesteru pet dana kasnije. U saopštenju policije navodi se da je primila poziv od londonske ambulantne službe kobnog dana oko 21.25 sati. Policija je u parku u Harold Lesteru zatekla devojku sa ubodnom ranom. Od posledica ranjavanja devojka je preminula sat vremena kasnije. Petrović se pojavio pred sudom u subotu, gde se samo predstavio kroz par minuta, nakon čega je zadržan u pritvoru. I drugi muškarac, koji je osumnjičen za ovo ubistvo, takođe je ostao iza rešetaka. Rezultati obdukcije maloletnic­e pokazali su da je uzrok smrti trauma i krvarenje. Motiv tog zločina još nije poznat, a istraga je i dalje u toku.

Lokalni mediji preneli su da je devojka sedela u parku sa dečkom i još četvoro drugara, gde su prema iskazima koje su dali, pričali, slušali muziku, pevali i šalili se. Kako su rekli, primetili su u jednom trenutku dvojicu mladića kako se motaju oko njih, ali su brzo otišli. Ubrzo nakon toga, posle nekih 20 minuta, oni su se vratili i noževima napali Džodi sa leđa.

Otac tragično nastradale devojčice Piter, kao i njena sestra Lusi, rekli su da je Džodi bila sjajna devojka koja je puno učila, kao i da je uvek vodila računa da svuda stigne na vreme.

 ??  ?? ubijena: džodi česni
ubijena: džodi česni

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia