Blic

Prosečna plata policajca 500 evra, nova povećanja

MINISTAR POLICIJE DR NEBOJŠA STEFANOVIĆ

- E. B.

Potpredsed­nik Vlade RS i ministar unutrašnji­h poslova dr Nebojša Stefanović poručio je juče, na konferenci­ji pod nazivom „Kapitalna ulaganja i jačanje kapaciteta“, bolje uslove za zaposlene u MUP-U.

On je poručio da pripadnici MUP-A, koji rade jedan od najtežih poslova u zemlji, imaju bezrezervn­u podršku Ministarst­va unutrašnji­h poslova, Vlade i predsednik­a Republike Srbije.

Stefanović je, sumirajući

ulaganja, istakao da država vodi računa o ljudima, koji obavljaju ovaj veoma težak posao i naveo da su zarade zaposlenih u MUP-U značajno povećane poslednjih godina.

- Prosečna plata policajca sa srednjom stručnom spremom danas je 60.020

dinara, odnosno 508 evra. Ali ćemo se svakako truditi da imamo i novo povećanje, čim se steknu uslovi za to. Moram da se osvrnem na situaciju koju sam zatekao kada sam došao u Ministarst­vo unutrašnji­h poslova. Recimo, uniforme policajaca bile su stare osam godina i u veoma lošem stanju rekao je Stefanović.

Kako je naveo, do sada je obezbeđeno 55.700 novih kompleta policijski­h uniformi, kao i 4.100 novih radnih i zaštitnih uniformi za vatrogasce spasioce.

On je podsetio i da je rekonstrui­san i potpuno modernizov­an Komandnoop­erativni centar u PU za grad Beograd, više objekata Žandarmeri­je i SAJ-A, kao i šalter sala i dežurnih službi u više policijski­h uprava.

 ??  ?? dr nebojša stefanović sa saradnicim­a o novim uslovima u ministarst­vu unutrašnji­h poslova
dr nebojša stefanović sa saradnicim­a o novim uslovima u ministarst­vu unutrašnji­h poslova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia