Blic

Pijani Milan mi je pred očima zaklao Nadu

ISPOVEST SVEDOKA SVIREPOG UBISTVA U ČORTANOVCI­MA

- Z. Čonkaš

Meštani Čortanovac­a i dalje u neverici prepričava­ju stravičnu sudbinu koja je zadesila njihovu sugrađanku Nadu Đukić (58), a koju je nakon kraće svađe zverski preklao njen nevenčani suprug Milan Todorović (56) u noći između petka i subote.

Kažu i da je pukom srećom sprečena veća tragedija jer je Milan nožem napao i S. R. (28) kod koga su te večeri bili u gostima.

S. R. uzrujano priča za “Blic” da još ne može da shvati šta se dogodilo i da će ga scena zaklane Nade i napad na njega verovatno pratiti celog života.

- Evo, i dalje se tresem, a prošlo je već dva dana i ne mogu da dođem sebi. Te večeri je Nada došla u goste kod nas a ubrzo potom došao je i Milan pijan. Odmah je počeo da verbalno da napada Nadu, da je optužuje da ga vara i izbila je svađa. Žena i ja smo nekako smirili situaciju i Milan je otišao. Nedugo zatim se vratio jer je shvatio da je preterao pa su se pomirili i on je popio još koju - priseća se S. R. kobne večeri.

Dodaje i da su se taman ponadali da je sve u najboljem redu jer su svi opet normalno razgovaral­i i oko 22.30 je Milan rekao da je kasno i da bi trebalo da krenu kući.

- Nada je rekla da ne želi da je kući vozi Milan motorom jer je pijan, a ja sam se ponudio da je povezem kući. Stigli smo do njihove kuće pre Milana i kada se on pojavio, počeo je ljubomorno da viče: “Šta vas dvoje radite zajedno? Da se ne švalerišet­e možda?” i onda je odjednom pomahnitao - priča nam naš sagovornik.

Kaže da je Milan tada izvadio nož i prvo napao njega, a zatim da se ustremio na preplašenu Nadu.

- Udario ju je i mislio sam da je to bio običan šamar. Ona je trčala za mnom i pokušala da uđe kod komšija, ali im je kapija bila zaključana. Tada sam primetio da je oblivena krvlju i shvatio šta se desilo. Pokušao sam da je uvučem u kola, ali nisam uspeo jer je bila malo krupnija žena, a Milan je tada opet krenuo prema meni sa nožem. Uplašio sam se, uskočio u auto i krenuo kući da pozovem policiju jer nisam poneo telefon sa sobom - priseća se S. R.

Nakon što je pozvao policiju, S. R. se vratio na mesto nesreće sa željom da pomogne Nadi, ali da je tada video Milana da sedi na ledini ispred kuće i drži Nadu u naručju.

 ??  ?? nada Đukić koju je nožem ubio nevenčani suprug
nada Đukić koju je nožem ubio nevenčani suprug
 ??  ?? svedok u šoku nakon tragedije
svedok u šoku nakon tragedije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia