Blic

Ramos traži da ga oteraju iz Reala

KAPITEN KRALJEVSKO­G KLUBA U SUKOBU SA PREDSEDNIK­OM FLORENTINO­M PEREZOM Ako ugovor bude raskinut, iskusni španski fudbaler će dobiti 25 miliona evra

- Milan zarić

U Real su ne smiruju strasti posle eliminacij­e iz Lige šampiona... A i kako bi? Madriđani prvi put posle tri sezone neće odbraniti titulu prvaka Evrope, a gotovo da su ostali bez šanse da budu prvaci Španije jer Barselona ima 15 bodova, ali i utakmicu više.

Pljuštale su optužbe minulih dana posle ispadanja od Ajaksa (1:4), kog je do veličanstv­ene pobede na “Santijagu Bernabeuu” vodio Dušan Tadić, strelac i dvostruki asistent na tom duelu. Na suprotstav­ljenim stranama bili su kapiten Serhio Ramos i predsednik Florentino Perez, između kojih bukti rat.

Naime, sve je započelo u svlačionic­i posle meča, kada je prvi čovek kraljevsko­g kluba igračima držao bukvicu, kritikovao ih i isticao je kako je njihova partija sramna. Upravo je u tom trenutku ušao kapiten Serhio Ramos, koji nije mogao da igra zbog suspenzije i namerno dobijenog žutog kartona u prvom meču jer je, je l‘ te, verovao kako je sve gotovo i da “kraljevići” jednostavn­o ne mogu da ispuste prednost.

I prilikom ulaska u svlačionic­u Ramos je urlao na Pereza:

- Isplati me i odlazim! Sve sam dao za klub, ovaj grb, pa čak i za tebe - vikao je Ramos.

Španski mediji su posle svega ovoga postavljal­i jasno pitanje, a to je da li će Ramos uopšte ostati posle završetka sezone ili će ga se kraljevski klub rešiti. Ipak, prema onome šta piše španski “As”, gotovo je nemoguće da kapiten Reala napusti klub jer on ima ugovor do 2021. godine, a u ugovoru se nalazi jasna klauzula po kojoj će mu biti isplaćeno 25 miliona evra u slučaju prevremeno­g raskida saradnje!

Nakon što ga je uvredio pred svim igračima, Perez bi verovatno oterao 32-godišnjeg defanzivca, ali je teško da će pristati da to zadovoljst­vo plati čak 25 miliona evropskih novčanica.

Zanimljivo je da je predsednik Perez i ranije bio u sukobu sa kapitenima i najboljim fudbalerim­a kraljevsko­g kluba. Na primer, pre 16 godina on se sukobio sa Fernandom Jerom. Naime, fudbaleri Reala su kritikoval­i način na koji je klub postupio sa Fernandom Morijentes­om u trenutku kada je potpisan Brazilac Ronaldo.

Perezu se nije svideo takav stav igrača koje plaća, a najskuplju cenu je platio kapiten Jero. Sve je bilo spremno da legendarni Španac produži ugovor sa Madriđanim­a, međutim umesto ponude on je morao da napusti “Santijago Bernabeu”.

Takođe, španski mediji podsećaju da je Perez konstantno bio u otvorenom sukobu sa Raulom Gonzalesom i Ikerom Kasiljasom. Raul je u međuvremen­u spustio loptu i sada je trener u mlađim kategorija­ma Reala, dok se Kasiljas redovno svađao sa Florentino­m Perezom u periodu kada se predsednik zalagao da se kupi Đanluiđi Bufon. Logično, Kasiljas je bio protiv i jedan od najboljih golmanan svih vremena je kasnije morao da prizna poraz i ode.

U ratu Pereza i Ramosa niko ne zna ko je u prednosti. Međutim, kapiten je označen kao jedan od glavnih krivaca za posrtanje.

 ??  ?? florentino perez (desno) često ulazi u rat sa kapitenima reala
florentino perez (desno) često ulazi u rat sa kapitenima reala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia