Blic

Poginule dve sestre sa Kosova i Metohije

- M. B.

U teškoj saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila u nedelju posle podne u Nemačkoj u Graben-nojdorfu poginule su dve žene za koje se sumnja da su sa Kosova i Metohije, dok je četvoro ljudi zadobilo teške povrede.

Nesreća se dogodila oko 13 sati na putu B36 kada je 44-godišnja žena koja je upravljala malim automobilo­m, vozeći iz pravca Karlsrue, najverovat­nije želela da pretekne “mercedes” i zakucala se direktno u “opel omegu”. I žena (44) i saputnica (57), koja je sedela na sedištu iza nje, na mestu su ostale mrtve, preneli su nemački mediji.

Vozač automobila koji im je dolazio u susret, 51-godišnjak koji je upravljao autom, i njegov suvozač ozbiljno su povređeni i oni su prevezeni u bolnicu. U saobraćajn­oj nesreći povređeno je još dvoje ljudi, starosti 57 i 68 godina, koji su se nalazili u “mercedesu” koji je žena (44) htela da pretekne. Njihov automobil sleteo je s puta. Pojedini mediji preneli su da su život izgubile H. Š. i F. Š. iz Đakovice. One su, pišu mediji, bile dve sestre koje su u Nemačkoj bile udate za dva brata.

Šteta pričinjena prilikom sudara automobila velika je jer su vozila smrskana do neprepozna­tljivosti, zbog čega je morala da interveniš­e vatrogasna služba kako bi izvukla povređene iz vozila. Pored njih, u pomoć su pristigla i četiri vozila službe Hitne pomoći, kao i vatrogasci dobrovoljc­i. Put je bio zatvoren nekoliko sati zbog uviđaja i akcije spasavanja, a materijaln­a šteta na vozilima se procenjuje na oko 25.000 evra. Inače, nemački mediji su preneli da je ova deonica izuzetno opasna upravo zbog učestalog preticanja, zbog čega neretko dolazi do nesreća. Takođe se sumnja da je jaka oluja koja je tog dana zahvatila Nemačku mogla imati uticaja na nesreću. Policija traga za svedocima koji su svedočili strašnom sudaru, preneli su lokalni mediji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia