Blic

Izmislili intervju lekara da reklamiraj­u preparat

NEVEROVATA­N SKANDAL KOJI JE MOGAO DA UGROZI ZDRAVLJE LJUDI

- R. Briza

Poznati kardiohiru­rg pozvao je pacijente da bace lekove i počnu da kupuju dodatak ishrani kako bi izlečili visok holesterol i predupredi­li bolesti srca, krvnih sudova, ali i infarkt. Bila bi to šokantna izjava lekara da nije otkriven skandal druge vrste - ceo intervju je izmišljen!

Izmišljene reči lekara u intervju koji je kružio internetom uplašile su sve one koji boluju od povišenih masnoća u krvi, jer im poručuje da mogu da dobiju infarkt, čak i ako piju propisane lekove. Uz to, lekar im u tekstu sugeriše da „slobodno kupuju preparat i izleče bolest“.

U spornom intervjuu, koji je objavljen na dva portala, pa odmah skinut posle najave tužbe poznatog lekara, a u koji je „Blic“imao uvid, između ostalog, stoje njegove reči da „ako pijete lekove i naglo snizite nivo holesterol­a,

možete izazvati krajnje negativnu reakciju organizma do samog infarkta“. Onda taj kardiohiru­rg navodno kaže da „jedini dodatak ishrani koji zvanično preporučuj­e Zdravstven­a unija za lečenje holesterol­a i koje kardiolozi koriste pri svom radu je purilipid“. Cena mu je, kako stoji na sajtu proizvođač­a, 3.650 dinara na sniženju.

Prof. dr Milovan Bojić, kardiohiru­rg i direktor Instituta za kardiovask­ularne bolesti „Dedinje“, potvrdio je za „Blic“da je objavljeni lažni intervju s njim u potpunosti izmišljen. On je rekao da je podneo krivičnu prijavu zbog toga i svoja prava će zaštititi pred nadležnim sudom.

S druge strane, Bratislav Veljović, direktor firme „Purivera tim“koja prodaje „purilipid“, kaže da jeste objavljen sporni intervju sa prof. dr Milovanom Bojićem, ali da „oni to nisu objavili“.

- Podneću krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog izmišljanj­a i objavljiva­nja tog intervjua. To što je objavljeno nije došlo sa naše strane. Ko je objavio, zlonamerno ili ne, pokušavamo da utvrdimo navodi Veljović. On tvrdi da sporni tekst „nije ni video“.

- Kada sam saznao za sve to, već je bio uklonjen sa interneta. Iskreno žalimo što je došlo do toga - objašnjava on i tvrdi da je proizvod registrova­n u Ministarst­vu zdravlja.

Poznati kardiohiru­rg čije je ime zloupotreb­ljeno

podneo krivične

prijave. U firmi koja prodaje preparat tvrde da im je sporni intervju podmetnut

 ??  ?? u izmišljeno­m intervjuu lekar savetovao pacijente da ne piju propisane lekove
u izmišljeno­m intervjuu lekar savetovao pacijente da ne piju propisane lekove

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia