Blic

Šok-terapija uspela, Partizan pobedio

CRNO-BELI SLAVILI U KRUŠEVCU SA 4:0 I PLASIRALI SE U POLUFINALE Posle ostavke Zorana Mirkovića, Žarko Lazetić protiv Napretka vodio „parni valjak“koji je golovima Zakarića, Pantića, Valijentea i Rikarda obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe.

- Veljko ivanović Godina XXII, broj 7928 -

Sudeći po rezultatu i pobedi Partizana u Kruševcu (4:0) na meču četvrtfina­la nacionalno­g Kupa, šok-terapija koju je izazvao ostavkom Zoran Mirković - uspela je. Crno-beli, koje je sa klupe predvodio Žarko Lazetić, postigli su četiri gola protiv izabranika Milorada Kosanovića i overili prolaz u polufinale, nagovestiv­ši bolje dane i izlazak iz krize.

Danilo Pantić, koji se prvi put u ovoj godini našao u ulozi startera, organizova­o je većinu akcija beogradsko­g kluba.

Glavobolje Žarku Lazetiću zadavao je Nemanja Nikolić, koji nešto očigledno nije uradio kako je to vršilac dužnosti šefa stručnog štaba tražio pa se i pre isteka pola sata igre učinilo da će doći do prevremene zamene. Čak ni to što je u 31. minutu upravo Nemanja Nikolić okončao akciju gostiju pravovreme­nim dodavanjem Goranu Zakariću, koji se lepim, brzim driblingom oslobodio čuvara i udarcem sa oko 14 metara doneo 0:1 Partizanu, nije ga spasilo izmene - morao je da ustupi mesto Zoranu Tošiću, i to samo što je postao asistent.

Ritam igre je znatno opao u završnici prvog dela igre, a česti prekidi su uslovili da se uglavnom igra sredina terena. Crno-beli imaju blagu inicijativ­u, ali nijednu pravu, stopostotn­u šansu. Kruševljan­i, s druge strane, prilike traže iz kontranapa­da, ali ni njima se u tim minutima nije otvorilo da iznenade “parni valjak”. U poslednjim sekundama prvog dela igre pogodio je i Danilo Pantić za 2:0. Mladi fudbaler koji je ove sezone imao dosta problema sa povredama pokazao je sav svoj talenat. Namestio je loptu na 25 metara iskosa sa leve strane, sjajno uspeo da zavrne loptu i pogodi uz samu stativu golmana Petrovića.

Trener Napretka Milorad Kosanović je isključen na poluvremen­u pa je ostatak utakmice odgledao iz svoje kancelarij­e na stadionu “Pod Bagdalom”. Rikardo se propisno obrukao u 60. minutu kada se našao oči u oču sa golmanom Petrovićem. Toliko je slabo šutirao napadač Partizana da je golman uhvatio živu loptu i otklonio opasnost pred sopstvenim golom. Propustio je Rikardo da zaključi utakmicu, ali je bio zamalo neprecizan.

Fudbaleri Napretka postigli su golk, ali on je bio poništen zbog ofsajd pozicije. Nije prošao ni nepun minut, a Partizan je kaznio propust Napretka. Crno beli su postigli pogodak nakon jedne duže akcije, kada je Mark Valijente iz drugog pokušaja uspeo da savlada Petrovića i doneo 3:0 “parnom valjku”.

Goran Zakarić je nekoliko minuta kasnije imao promašaj karijere kada je sa sedam metara poslao loptu visoko iznad gola rivala, a prethodno je Petrović krajnjim naporom odbranio pokušaj Rikarda.

Četvrtim pogotokom na meču se Gomeš iskupio za sve promašaje koje je imao u Kruševcu.

Iako je asistirao Zakariću za gol, Nikolića je već u 32. minutu izmenio trener Lazetić

 ??  ?? rikardo gomeš, koji je postigao Četvrti gol u kruševcu, posle trijumfa nad napretkom zajedno sa saigračima pokušaće da pronađe izlaz iz krize
rikardo gomeš, koji je postigao Četvrti gol u kruševcu, posle trijumfa nad napretkom zajedno sa saigračima pokušaće da pronađe izlaz iz krize
 ??  ?? debitovao pobedom: žarko lazetić
debitovao pobedom: žarko lazetić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia