Blic

Novak: Baš ne volim da gubim

VETERAN FILIP KOLŠRAJBER ELIMINISAO JE ĐOKOVIĆA SA 6:4, 6:4 U TREĆEM KOLU INDIJAN VELSA Naš najbolji teniser se s Italijanom Fabiom Fonjinijem probio u polufinale takmičenja u dublu.

- Aleksandar Pijevac

Filip Kolšrajber je pokazao da nikada nije kasno za čudo. Nemački veteran (35) eliminisao je Novaka Đokovića (6:4, 6:4) u trećem kolu Indijan Velsa i u poznim godinama je upisao debitantsk­u pobedu u mečevima sa teniserima koji su broj 1 na ATP listi. Pre ovog duela, imao je 0:10 protiv prvih reketa i 1:8 sa Đokovićem.

Ispostavil­o se da je strah od duge pauze bio osnovan. Novak se odmarao od trijumfa na Australija­n openu gotovo punih pet nedelja, i osetilo se da u njegovoj igri nema tečnosti. Đoković je dopustio Kolšrajber­u da diktira tempo, a to je zona u kojoj se naš teniser ne oseća prijatno.

- Da budem iskren, ne volim da gubim. Posebno ne na turnirima na kojima sam u prošlosti imao dosta uspeha. Međutim, ovo je bio jedan od onih dana koji se jednostavn­o dogode. Mislio sam da sam u dobroj formi, kvalitetno sam trenirao, ali... Sad moram brzo da okrenem novu stranicu - rekao je Đoković.

Novak nije briljirao ni u prvom meču sa Amerikance­m Bjornom Frantanđel­om, kada je pobedio praktično samo na ime.

- U tenisu nemate vremena da tugujete posle poraza. Potrebno je da ustanete i nastavite. Idem dalje, a to znači da me brzo očekuje turnir u Majamiju. Znam da nisam na vrhunskom nivou i zato moram dosta da radim. Verujem da ću već na Floridi biti pravi - dodao je Novak, koji je u pustinji u Kalifornij­i osvojio 35 ATP bodova, jer se prošle godine oprostio već u drugom kolu.

Zanimljivo je da je Đoković samo sat posle šokantnog poraza izašao na teren u dublu sa Fabiom Fonjinijem - i pobedio. Srpsko-italijansk­a kombinacij­a je bila bolja od Žana Žulijena Rožera (Holandija) i Rumuna Horija Teke sa 7:6 (8:6), 2:6, 10:6 za plasman u polufinale.

- Priznajem da sam u dublu još razmišljao o meču sa Kolšrajber­om. Posle jednog forhenda, rekao sam sebi: Zašto se ovo nije dogodilo u singlu? Kažem vam, to je tenis. Sa druge strane, drago mi je što igram dubl. Probam nešto novo, a u isto vreme ispravljam greške. Mnogi ne znaju, ali stvarno volim dubl. Znam da nisam često igrao zbog obaveza u singlu, međutim, osećam se prijatno. Na svojoj strani ima i Fabija, grend slem šampiona, i uživam - iskren je srpski teniser.

Novak i Fabio su dobili i dan pauze, jer tek čekaju na protivnika u polufinalu, gde će igrati sa pobednikom meča Kubot (Poljska) / Melo (Brazil) - Inglot (V. Britanija) / Škugor (Hrvatska).

Đoković je trenutno 221. u dublu (270 bodova), ali je već sada osvojio 360 bodova. Nalazi se na korak da izjednači najbolji rezultat još iz 2009. kada je bio 119. Plasmanom u polufinale, ili osvajanjem turnira, ušao bi među 100 dubl igrača na planeti.

 ??  ?? „U TENISU NEMATE PUNO VREMENA DA TUGUJETE. MORATE DA USTANETE I DA OKRENETE NOVI LIST“ Preduga PAUZA je ostavila traga na đokovićevo­j igri, što je iskoristio 35-godišnji filip kolšrajber, koji nikada u karijeri nije uspeo da Pobedi u meču Protiv tenisera koji je Prvi na ATP listi. novak kaže da je dosta grešio, Ali da će sve biti mnogo bolje za desetak dana na turniru u majamiju
„U TENISU NEMATE PUNO VREMENA DA TUGUJETE. MORATE DA USTANETE I DA OKRENETE NOVI LIST“ Preduga PAUZA je ostavila traga na đokovićevo­j igri, što je iskoristio 35-godišnji filip kolšrajber, koji nikada u karijeri nije uspeo da Pobedi u meču Protiv tenisera koji je Prvi na ATP listi. novak kaže da je dosta grešio, Ali da će sve biti mnogo bolje za desetak dana na turniru u majamiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia