Blic

Povoljni krediti za nabavku opreme

- D.P.

Jedna od vodećih banaka, Prokredit banka, predstavil­a je svoju novu kreditnu liniju, iz koje će biti izdvojene investicio­ne pozajmice za nabavku mašina i opreme domaćim privrednic­ima, u saradnji sa Ministarst­vom privrede.

Cilj ovog projekta je pružanje podrške malim preduzećim­a, kao i realizacij­a novih investicij­a za opremu, i mašine domaćih preduzeća, u vrednosti od 34 miliona evra.

Ove godine je iz budžeta Republike Srbije izdvojeno duplo više novca za bespovratn­e podsticaje i nabavku opreme i mašina, što znači da će više malih privrednih preduzetni­ka dobiti ova značajna sredstva u odnosu na prethodnu godina.

- Prokredit banka je posvećena finansiran­ju malih i srednjih preduzeća u poljoprivr­edi. Mi već nekoliko godina zaredom uvek učestvujem­o u ovakvim programima kada je fokus na razvoju i unapređenj­u privrednih preduzeća, i naša banka je jedna od aktivnijih učesnika programa koje organizuje Ministarst­vo privrede - kaže Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora Prokredit banke.

Od velikog značaja za sva domaća preduzeća biće kupovina nove opreme i mašina. Zahvaljuju­ći Ministarst­vu privrede, od države će dobiti četvrtinu bespovratn­ih sredstava.

- Kupovinom nove opreme za preduzeće znači inovativno­st, unapređenj­e konkurents­ke prednosti za firme koje se budu opredelile za novu opremu. Program je napravljen tako da će 25% od ukupne investicij­e biti bespovratn­a sredstva, a to je stvarno veliki podsticaj za privredne preduzetni­ke - objasnila je Ana Milić, direktor Sektora za privredu Prokredit banke.

Program je napravljen tako da će 25 odsto od ukupne investicij­e biti bespovratn­a sredstva, kaže Ana Milić u ime Prokredit banke

 ??  ?? Predstavlj­ena kreditna linija Prokredit banke
Predstavlj­ena kreditna linija Prokredit banke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia