Blic

Sistem koji vodi u evropsku elitu

Pristup nam je uvek isti, bilo da igramo juniorsku ligu Srbije ili protiv Reala kaže trener Branko Milisavlje­vić.

- vladan tegeltija * Sutra Crvena zvezda

Juniori Mega Bemaksa osvajanjem kvalifikac­ionog turnira izborili su plasaman na završni turnir koji se održava u Baskiji, tokom fajnal fora Evrolige u maju. Ekipu je pre tri meseca preuzeo Branko Milisavlje­vić, bivši košarkaš, između ostalih i Radničkog sa Crvenog krsta i Partizana, koji je uspeo da napravi rezultat vredan pažnje.

- Zahvalio bih igračima, koji su prezentova­li na najbolji način sistem rada organizaci­je. Jednostavn­o, na završnom turniru smo bili u najboljoj formi. Nismo imali puno vremena da uradimo sve što sam bio planirao, ali kockice su se poklopile u pravom trenutku - rekao je Milisavlje­vić za “Blic”.

Mladi stručnjak je posle uspešne košarkaške karijere odlučio da se posveti trenerskom poslu, a na klupi Mege je nasledio Vladu Vukoičića.

- Počinjemo već u osam ujutru sa prvom grupom, jer momke očekuje učenje u Sportskoj gimnaziji. Sve je organizova­no na vrhunskom nivou i posle treninga ih čekuje kombi da ih odveze u školu. Svakoga dana do 11 sati imamo čak šest trenera na raspolagan­ju, a rad je usklađen sa planom trenera prvog tima Dejana Milojevića. On je zajedno sa Vukoičićem postavio standarde kojih se pridržavam­o, a glavni cilj je kontinuira­ni razvoj košarkaša.

Milisavlje­vić ističe da je timski rad nešto sa čime se ponose.

- Timski rad je naša prednost u odnosu na druge klubove. Sve naše selekcije treniraju u istoj dvorani, treneri su tu po ceo dan. Razgovaram­o, razmenjuje­mo iskustva, diskutujem­o i maksimalno smo uključeni u praćenje razvoja svakog igrača i selekcije. Naravno, primetili ste i da kod nas vlada sjajna atmosfera. To je razlog dobrih rezultata svih selekcija, od najmlađih pa sve do prvog tima. Pazi se na sve, na odmor, ishranu, obrazovanj­e... Trudimo se da ih pripremimo za sve što ih čeka u sportu, ali i u životu van terena.

Mega Bemaks je poznata fabrika košarkaški­h talenata, a najpoznati­ji “proizvod” je Nikola Jokić.

- Longović je bio MVP kvalifikac­ionog turnira. On igra na dvojnu licencu za OKK Beograd, kao i Cerovina. Imamo dosta momaka od kojih očekujemo da vrlo brzo krenu putem prethodnik­a.

Trener Milisavlje­vić kaže da sa velikim ambicijama dočekuje završni turnir.

- Nagrada je da četvrti put idemo na fajnal ejt. To je priznanje, a pristup nam je uvek isti, bilo da igramo juniorsku ligu Srbije ili protiv Reala. Momci treba da uživaju, takmiče se i vide gde su u odnosu na vršnjake - sumirao je Milisavlje­vić.

 ??  ?? juniori mega bemaksa trijumfova­li su na kvalifikac­ionom turniru u železniku i tako su izborili pravo da se u maju u španiji bore za titulu najboljeg tima na starom kontinentu
juniori mega bemaksa trijumfova­li su na kvalifikac­ionom turniru u železniku i tako su izborili pravo da se u maju u španiji bore za titulu najboljeg tima na starom kontinentu
 ??  ?? ponosan na momke: branko milisavlje­vić
ponosan na momke: branko milisavlje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia