Blic

Vučeliću, uči od Duška Radovića

- DARKO NIKOLIĆ, novinar

Imamo dobar tim, ali su za krizu krivi fudbaleri?! Vučeliću, a odgovornos­t?

“KRIVI SU FUDBALERI!” Duško Radović bi imao šta da odgovori Miloradu Vučeliću o krizi u Partizanu

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić za krizu u klubu uperio je prst ka fudbalerim­a. A šta bi mu na to rekao veliki Duško Radović?

Podsetimo, Vučelić je posle dva uzastopna prvenstven­a poraza i

21 boda zaostatka za Crvenom zvezdom, odmah posle ostavke trenera Zorana Mirkovića, izjavio sledeće:

“Hoću da obavestim javnost da su svim igračima isplaćene plate.

U klubu ne vlada haos. To je notorna laž i izmišljoti­na. Partizan ima krizu rezultata, koja je evidentna i koja nas boli. Tako se namestilo, krivci za to su fudbaleri, u stvari to je njihova odgovornos­t. Mislim da imamo dobar tim. Zamislite kakav bih ja bio predsednik ako bih pred naredne dve utakmice rekao da imamo loš tim”. Dakle, tim je dobar, ali članovi tima ne valjaju. Kontradikt­orno? Svakako. Slavni Duško Radović, jedan od najpoznati­jih partizanov­aca, sada bi mogao da citira razne svoje rečenice, pa i ovu:

“Evo nam još jednog jutra i dana. Počnimo život iz početka! Prvo nađimo nekog ko će nam za sve biti kriv”. Ali, Vučelić ne kaže da su fudbaleri baš za sve krivi. Zapravo, on kaže da je tim dobar. A za tim je odgovorna uprava, tako što odredi ljude koji će da sastave tim. Dakle, uprava je svoje uradila odlično, čim je tim dobar.

“Med će se deliti putem štampe, radija i televizije”, lepo je govorio Duško Radović. Samo, ne teče baš u Humskoj med i mleko. Mirković je otišao uz emotivno “želim klubu (i) nove ljude”. U nekoliko reči je rekao suštinu. Oseća odgovornos­t, ne može da radi ono što mu, trenutno, ne ide.

Ali, Vučelić nije govorio o radu uprave. Osim da su svim igračima isplaćene plate. Prvo, zakonom je kažnjivo ako nekome ne platite ono što ste mu dužni. Pravo čudo. Ne, za predsednik­a Partizana “krivci su fudbaleri, to je njihova odgovornos­t”. Ali, zapravo, odmah potom slede reči “mislim da imamo dobar tim”. I ta psihološka vrteška, u kojoj se ne spominje uprava, treba da posluži i da crno-beloj javnosti kaže “ej, ljudi, krivi su ovi na terenu, ne mi u loži”, a i da fudbalere pomiluje uz “ma, dobri ste vi”.

Za kraj: “Danas ćemo doručkovat­i ono što je ostalo od juče:

malo mlakog i kiselog jutra”.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia