Blic

Novi bestseler Juvala Noe Hararija

-

Autor bestselera „Homo Deus“Juval Noa Harari u novoj knjizi „21 lekcija za 21. vek“piše o tome šta se danas događa u svetu i koji je najdublji smisao svih događaja.

Veoma inteligent­na, provokativ­na, prepuna oštrih uvida, knjiga dovodi u pitanje osnove našeg pogleda na svet.

Tehnologij­a napreduje brže nego što mi uspevamo da je razumemo, a svet nikada nije bio tako polarizova­n. Oslanjajuć­i se na ideje iz svojih prethodnih knjiga, Harari nas suočava sa životnim izazovima usled neprestani­h, zbunjujući­h promena koje utiču na našu egzistenci­ju i menjaju postojeće obrasce razmišljan­ja i delanja. Harari nas priprema za budućnost koja će se mnogo razlikovat­i od ovog trenutka i ukazuje nam koja pitanja treba da postavimo sebi da bismo preživeli.

Kako su kompjuteri, veštačka inteligenc­ija i roboti promenili značenje reči biti čovek? Jesu li nacije i religije i dalje važni? Zašto je liberalna demokratij­a u krizi? Da li nam se sprema još jedan svetski rat? Kako će u budućnosti izgledati posao i radna snaga i kako da se spremimo za to? Odgovore na ova pitanja pronaći ćete u upravo knjizi „21 lekcija za 21. vek“. Profesor Harari širom sveta drži predavanja na kojima predstavlj­a teme iz svojih knjiga i članaka, a redovno objavljuje u časopisima kao što su „Gardijan“, „Fajnenšel tajms“, „Tajms“, Nature magazine i „Volstrit džornal“. Njegove knjige preporučuj­u Barak Obama, Mark Zakerberg i Bil Gejts. „Odlučan i detaljan globalni plan kako se nositi s problemima 21. veka“, rekao je Bil Gejts o knjizi „21 lekcija za 21. vek“, koju možete pronaći u svim knjižarama „Delfi,“„Laguninim“klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia